kim11 04.04.05, 18:44 powiem szczerze ze sie przerazilam norma to 60-150 morfologia 11,2, dwa mtygodnie temu bylo 12,7 wiec mocno spadla czego moge sie spodziewac przy takim zelazie? leki? zastrzyki? aha! sa to wyniki mojego 6-cio miesiecznego synka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa1715 Re: Poziom zelaza 18 05.04.05, 15:14 nie rozumiem morfologia 11,2? może hemoglobina... badanie morfologiczne to badanie krwi a skąd wiesz, ze tyle wynosi żelazo?miałąś robione takie specjalistyczne badanie? moja córka miała żelazo 23 i przyjmuje od 3 miesięcy Ferrum, tylko że to sie działo po bardzo ciężkiej chorobie domyślam sie, ze lekarz zlecił Ci te badania, więc pójdź do niego z wynikami pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Poziom zelaza 18 05.04.05, 15:21 napisz - wynik żelaza w jakich masz jednostkach ? a wjakich obok jest podana norma Odpowiedz Link Zgłoś
kim11 Re: Poziom zelaza 18 05.04.05, 20:51 oczywiscie ze chodzilo o hemoglobine, przepraszam jednostki to chyba mg% (nie jestem pewna tego "m" bo niewyraznie napisane do lekarza oczywiscie sie wybieram - jutro idziemy, zadalam pytanie, bo moze macie doswiadczenia z tak niskim zelazem i chcialam wiedziec czego moge sie spodziewac a zeby oznaczyc poziom zelaza zasugerowaly mi laboratki gdy pobieraly malemu krew na morfologie - stwierdzily ze krew jest blada + blus blada cera malego Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia111 Re: Poziom zelaza 18 06.04.05, 10:42 moja mała miała żelazo 58 w tej normie od 60 i juz dali jej żelazo. hemoglobina 10,8, ale podobno też mieści sie w normi dla rocznego dziecka. kiedys w jwkimś artykule w dziecku, czy w rodzicach były normy krwi podane i tak naprawdę maja mała mieściła sie w nich a tu lekarz mówi co innego. oczywiście żelazo dała razem z cebionem 2x10 kropli i 2x 1,5ml żelaza (razem w strzykawce)pzrez 6 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
polly6 żelazo mojej córki to 23 10.05.05, 10:54 i też podaję jej żelazo, lekarka przepisała hemofer ale jej to nie chce przejść przez gardło. Dziś już dzwoniłam do przychodni i zmienią lek na ferrum, podobno smaczny i też dobrze działa. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia Twojej dzidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
s.ivona Re: Poziom zelaza 18 12.05.05, 10:33 Moj 10m synek ma poziom Hg 11,62 i lekarz przepisal mu 2,5 ml ferrum raz dziennie. Nie ma oznaczonego poziomu samego zelaza. Dzis pojde to zrobic. Czytajac Wasze posty zastanawiam sie czy lekarz dobrze zrobil. Juz sama nie wiem co myslec Odpowiedz Link Zgłoś