15.04.05, 23:40
moja 3.5 letnia Julka ma tendencję do koślawości kolan (X-y). Mam pytanie do
mam które mają doświadczenie z tymi butami- czy one są takie dobre jak o nich
mówią, czy rzeczywiście pomagają i czy warto je kupić?
Obserwuj wątek
    • mahuko Re: memo 18.04.05, 15:10
      Co prawda nic na temat butków memo nie napiszę, ale jestem teraz na etapie
      sledzenia wątków na temat "iksów". Mój synek - dwa latka w maju skonczy - ma
      iksy. Mam skierowanie do ortopedy. Zapisałam go na maj, ale chyba pójdę
      prywatnie bo bardzo mnie to niepokoi. Od jakiego wieku twoja córcia ma iksy i
      co robiłaś do tej pory? Jakieś ćwiczenia, buty, wkładki?
      • akmka Re: memo 18.04.05, 16:09
        my byłysmy u ortopedy i mamy wkładki supinujące oraz 2 pary nowych butków z
        Tombutu - takie po domu i półbuciki> Teraz baczniejszą uwage bedziemy na to
        zwracać jakie buty kupujemy. No i jeździmy na rowerze na 4ch kółkach i
        pozwalam Wice siadać tylko po turecku. A kontrola we wrześniu.
    • olka68 Re: memo 18.04.05, 16:33
      Moja corka ma 4 latka i zalecenie chodzenia w butach ortopedycznych. Od 3 lat
      używa butów memo i zarowno lekarz jak i ja jesteśmy z nich zadowoleni. Moja
      rada - kupuj tylko buty ze skóry , a nie z zamszu , bo szybko się brudzą!
    • julola Re: memo 20.04.05, 20:57
      Dziękuję za odpowiedzi. Moje obie dziewczynki (bliźniaczki) nosiły butki tombut
      profilaktycznie, obie miały lekko koślawe kolana, z tym że lekarze twierdzili że
      to minie, i u Oli jest ok. Ostatnio byliśmy na badaniu stóp organizowanym
      właśnie przez Memo, i pani dr zaleciła Julce(skłonność do koślawości) buty za
      kostkę (np.memo). W rodzinie mojego męża wiele dorosłych kobiet(facetów też ale
      u nich to nie no problem) ma koślawe kolana i boję się że to rodzinna cecha,
      choć lekarze mówią że koślawości się nie dziedziczy. Dlatego zastanawiam się
      nad tymi butami(lub innymi).
      pozdrawiam Paulina.
    • kaczor1 Re: memo 17.04.20, 15:15
      przy koślawości polecam wszystkie modele Memo na trzy rzepy, są one wyższe co za tym idzie mocno stabilizują kostkę i powodują utrzymanie nóg w linii prostej, ja polecam bo u mojego dziecka efekty rewelacyjne....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka