julola 15.04.05, 23:40 moja 3.5 letnia Julka ma tendencję do koślawości kolan (X-y). Mam pytanie do mam które mają doświadczenie z tymi butami- czy one są takie dobre jak o nich mówią, czy rzeczywiście pomagają i czy warto je kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mahuko Re: memo 18.04.05, 15:10 Co prawda nic na temat butków memo nie napiszę, ale jestem teraz na etapie sledzenia wątków na temat "iksów". Mój synek - dwa latka w maju skonczy - ma iksy. Mam skierowanie do ortopedy. Zapisałam go na maj, ale chyba pójdę prywatnie bo bardzo mnie to niepokoi. Od jakiego wieku twoja córcia ma iksy i co robiłaś do tej pory? Jakieś ćwiczenia, buty, wkładki? Odpowiedz Link Zgłoś
akmka Re: memo 18.04.05, 16:09 my byłysmy u ortopedy i mamy wkładki supinujące oraz 2 pary nowych butków z Tombutu - takie po domu i półbuciki> Teraz baczniejszą uwage bedziemy na to zwracać jakie buty kupujemy. No i jeździmy na rowerze na 4ch kółkach i pozwalam Wice siadać tylko po turecku. A kontrola we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
olka68 Re: memo 18.04.05, 16:33 Moja corka ma 4 latka i zalecenie chodzenia w butach ortopedycznych. Od 3 lat używa butów memo i zarowno lekarz jak i ja jesteśmy z nich zadowoleni. Moja rada - kupuj tylko buty ze skóry , a nie z zamszu , bo szybko się brudzą! Odpowiedz Link Zgłoś
julola Re: memo 20.04.05, 20:57 Dziękuję za odpowiedzi. Moje obie dziewczynki (bliźniaczki) nosiły butki tombut profilaktycznie, obie miały lekko koślawe kolana, z tym że lekarze twierdzili że to minie, i u Oli jest ok. Ostatnio byliśmy na badaniu stóp organizowanym właśnie przez Memo, i pani dr zaleciła Julce(skłonność do koślawości) buty za kostkę (np.memo). W rodzinie mojego męża wiele dorosłych kobiet(facetów też ale u nich to nie no problem) ma koślawe kolana i boję się że to rodzinna cecha, choć lekarze mówią że koślawości się nie dziedziczy. Dlatego zastanawiam się nad tymi butami(lub innymi). pozdrawiam Paulina. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor1 Re: memo 17.04.20, 15:15 przy koślawości polecam wszystkie modele Memo na trzy rzepy, są one wyższe co za tym idzie mocno stabilizują kostkę i powodują utrzymanie nóg w linii prostej, ja polecam bo u mojego dziecka efekty rewelacyjne.... Odpowiedz Link Zgłoś