Dodaj do ulubionych

PILNE-ropień węzła chłonnego

08.05.05, 18:30
Moja córcia ma ropień na węźle chłonnym na szyjce(tym pod uszkiem).Proszę o
wszelkie informacje na ten temat-jakie zrobić badania,czy czekać aż sam
pęknie,czy nacinać itd.,co potem...
Obserwuj wątek
    • mamajka6 Re: PILNE-ropień węzła chłonnego 12.05.05, 10:38
      To znowu ja,czy naprawdę nic nie wiecie w tym temacie-rozpoznanie ROPNE
      ZAPALENIE WĘZŁA CHŁONNEGO?Obecnie jesteśmy po wizycie w szpitalu i zabiegu
      nacięcia ropniaka.Napiszcie jak to świństwo się goi i skąd się mogło wziąć,że
      bakterie to wiem(jeszcze czekamy na posiew).Malutka nie chorowała mi do tej
      pory,a ma 14 miesięcy.Piszcie proszę!!!
      • karolcia111 Re: PILNE-ropień węzła chłonnego 12.05.05, 12:52
        ja mam pytanie, jak objawia się taki ropień węzła chłonnego?? czy skóra jest
        zaczerwieniona i jest temperatura czy tylko węzeł jest powiększony??
        • mamajka6 Re: PILNE-ropień węzła chłonnego 12.05.05, 13:00
          najpierw na szyjce zrobiła się gulka wielkości śliwki i była twarda.Po dwóch
          dniach mała dostała gorączki ok.38 stopni,a gulka robiła się coraz bardziej
          czerwona i boląca,potem zmiękła i dopiero wtedy lekarka stwierdziła, że to
          ropień i wysłała nas do szpitala
          • karolcia111 Re: PILNE-ropień węzła chłonnego 12.05.05, 13:07
            ale dobrze że masz już za sobą. twoje dziecko napewno dostało antybiotyk
            osłonowo więc nic złego nie powinno sie dziać. u dzieci zazwyczaj szybko goją
            się takie rzeczy ale gdyby to miejsce było zaczerwieniopne i obrzęknięte, lub
            sączyła się ropka to zgłoś się do lekarza. nie wyciskaj nic sama (ale to pewnie
            wiesz)
            • mamajka6 Re: PILNE-ropień węzła chłonnego 12.05.05, 13:18
              Dzięki za radę,bo nie wiedziałam czy wyciskać.Czy miałaś już z tym do
              czynienia.My jeździmy teraz na zmiany opatrunku,a ranka jeszcze niestety trochę
              ropieje i jest zaczerwieniona-polewam ją gencjaną.Wczoraj lekaż jej tam miąchał
              w środku jakimś metalowym przyżądem,żeby zobaczyć co dzieje się w środku-
              horror!!!A jutro będą wyniki (posiew i antybiogram) i wtedy się okaże czy nie
              trzeba będzie zmienić antybiotyku.Ale mała nie gorączkuje.Jeśli wiesz jeszcze
              coś na ten temat proszę o informacje.
              • karolcia111 Re: PILNE-ropień węzła chłonnego 12.05.05, 16:43
                niestety tylko tyle wiem, ale napewno nie rób nic sama żeby nie zaszkodzić
                dziecku. napewno leczenie antybiotykiem. spróbuj poszperać w wyszukiwarce. życzę
                zdrówka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka