Dodaj do ulubionych

Zapalenie płuc i spacery

09.05.05, 16:12
Witam. Moja Inga (22 mieś) od jakiegos czasu kaszlała, zwłaszcza w nocy, zdażały sie jej infekje i przeziębienia - dziecko żłobkowe sad(. Trafiliśmy do doktor pulmanolog, morfologia wykazała trochę za dużo leukocytów, a rtg-zapalenie płuc. Mała nie miała goraczki, trochę kaszlała poza tym osłuchowo OK. I teraz pytanie: po otrzymaniu wyników badania krwi a przed zrobieniem rtg (był piątek) pani doktor zaleciła żeby mała duzo przebywała na polu. Tak zrobilismy,niestety, w nocy z piątku na sobotę Inga dostała gorączki, bolało ją gardło i było nieciekawie. Na szczęście pomógł nurofen, jak zwykle smile.Teraz (poniedziałek) jest w miarę ok, mała troche kaszle ale nie bardzo, goraczki nie ma. Dostaje Zinacef w zastrzykach. Brać malucha na pole czy nie? A jeśli tak to na jak długo? Po prosty zapomniałem się spytac lekarki, wiem że świeże powietrze raczej powinno zrobić dobrze?.
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Zapalenie płuc i spacery 09.05.05, 16:45
      Gdy córka miala zap. pluc(leczone szpitalnie) pediatra nakazala codzienne
      spacery, ok. 20 min., o ile dziecko nie goraczkuje.
      • kaclaw Re: Zapalenie płuc i spacery 09.05.05, 22:14
        Ja mam trzy słoneczka które dość często zapadają na infekcje górnych dróg
        oddechowych (łącznie z zapaleniem płuc) i zawsze gdy dzieci nie gorączkują i
        gdy nie ma zbyt silnego wiatru wychodzimy na ok. godzinny spacerek.Jest to
        wręcz zalecane przez naszego pediatrę.Życzę zdrowia.
        • haplochromis Re: Zapalenie płuc i spacery 10.05.05, 12:42
          Dzieki za iformacje - postaram się wyjść z dziabągiem, chociaz przy tej zwariowanej pogodzie...
    • paulaula Re: Zapalenie płuc i spacery 11.05.05, 12:58
      Ja przy antybiotyku nigdy nie wychodzę na spacer, zbyt duże ryzyko nadkażenia.
      Nawet jeśli dziecko jest w dobrej formie. Dopiero po skończeniu i to tez nie od
      razu na bardzo długo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka