Dodaj do ulubionych

Wysoki wzrost

10.05.05, 17:44
Moja corka ma 8 lat i 145 cm wzrostu. Jest o wiecej niz glowe wyzsza niz jej
rowiesnicy. Jak sie pytam lekarzy to odpowiedz jest "i co z tego". A jesli
juz, to mowia ze i tak nic sie nie da zrobic. Jak tak dalej pojdzie to bedzie
miala sporo ponad 2 metry, a dla dziewczyny to nie jest najlepiej. Co o tym
myslicie.
Obserwuj wątek
    • driadea Re: Wysoki wzrost 10.05.05, 18:46
      A może po prostu wcześniej niż rówieśnicy przestanie rosnąć?
    • tabaluga0 Re: Wysoki wzrost 11.05.05, 09:11
      A moze powinnas isc do endokrynologa na zbadanie hormonów.
      • bea722 Re: Wysoki wzrost 11.05.05, 13:36
        Cześć,
        A ile Wy macie wzrostu(Ty i mąż)?
        moja ma 5 lat i 123cm.Też jest wyższa od rówieśników, ale nie przejmuję się tym
        na zapas (lepiej pokieruj ją aby zajęła się jakimś sportem, bo możesz
        niepotrzebnie ją zakompleksić podchodząc w ten sposób do sprawy).
        Pozdr.
        • verdana Re: Wysoki wzrost 11.05.05, 13:48
          Wcale nie musi być wysoka! Wysokie dziewczynki często szybciej dojrzewają i
          przestają rosnąć parę lat przed rówieśnikami. mam taki przykład wśród
          znajomych - córeczka kolezanki (wysocy rodzice) była zawsze jedną z najwyższych
          w klasie, o półtorej głowy wyższa od mojego syna.
          Teraz oboje są dorosli. Ona jest wręcz niewysoka (ok. 160 cm), mój syn ma 181
          cm, a siostra dziewczyny, zawsze ta "mała" ma 170 cm.
          • gosia2021 Re: Wysoki wzrost 11.05.05, 14:56
            Witam.
            Miałam ten sam problem z moją córką (teraz wiem, ze to nie problem)
            Idac do "pierwszej komuniiśw" byłyśmy w tym samym wzroscie - miała wtedy 158cm.
            Obecnie skończyła lat 15, już nie rośnie, jest siatkarką o wzroscie 187.Na
            powodzenie u chłopców nie narzekawink, ja rozmawiajac z nią patrzę w górę, albo
            dla zartu czasem sobie moja córa przykucnie i smiejąc się cos tam do mnie mówi.
            Jest szczęśliwa!!!!!!!!!!!!!
            Myślę, że Twoje dziecko doczeka się tego samego smile
            Podkreslam: TO NIE JEST PROBLEM.
            Pozdrawiam cieplutkosmile
    • gandzia4 Re: Wysoki wzrost 11.05.05, 16:03
      To ja byłam zawsze ta najwyższa w podstawówce, teraz mierzę 175cm. Przerosłam
      moich rodziców. Co do chłopaków to w szkole średniej zaczęli mnie doganiać ze
      wzrostem, a nawet przeganiać. A męża wybrałam sobie niższego (całe 168cm) i nam
      tak jest dobrze. W podstawówce miałam z powodu mojego wzrostu kompleksy i
      zaczęłam się garbić, później ujawniła się skolioza (skrzywienie kręgosłupa)),
      mam kruche kości z powodu rośnięcia w obłędnym tępie w wieku dojrzewania (rosły
      na długość a nie na grubość). Teraz mam trójkę dzieciaków i dwoje starszych jest
      budowy męża (średniego wzrostu - jak na swój wiek). Natomiast najmłodsza jest
      już wyjątkowo długa. Ma 8 miesięcy a jest wzrostem równa z dziećmi
      półtorarocznymi. Lekarze sami mówią że jest wyjątkowo duża jak na swój wiek,
      lecz jedyne co możemy zrobić to po prostu dbać o jej prawidłową dietę by nie
      było niedoboru wapnia oraz o to by trzymała się prosto gdy zacznie chodzić by
      nie było problemów z kręgosłupem. A co do facetów w jej życiu to się nie martwię
      bo wiem z własnego doświadczenia, że większość leci na dziewczyny z długimi
      nogami i z powodu wzrostu nie ma co popadać w kompleksy bo te niskie zazdroszczą
      nam wysokimsmile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka