Dodaj do ulubionych

POWIĘKSZONE WĘZŁY, GORĄCZKA - PERIODONTOLOG

16.05.05, 09:40
Kilka dni temu zwróciłam się na tym forum do rodziców o poradę w sprawie antybiotyku. Konkretnie chodziło o to po jakim czasie od podania leku spada temperatura. Mój syn miał tak powiększone węzły pod bródką, że nie mogłam zawiązać czapki. Wygłądało to okropnie. Do tego temperatura ponad 39 st. Dostał AUGMENTIN, który cały czas podaję. W piątek wieczorem zaczęłam podejrzewać, że dzieje się coś z dziąsłami ponieważ synek nie mógł gryźć już nawet miękkich i drobnych kęsów pożywienia. Zajżałam do buzi i to co zobaczyłam wyglądało na zapalenie dziąseł. Były bordowe i nabrzmiałe. Zauważyłam, że wyżynają się też zęby chyba 7. Szybki telefon do zaufanego periodontologa i zagadka rozwiązana chociaż, problem nie do końca. 2,5 letni Maks ma zapalenie dziąseł przy jednoczesnym ząbkowaniu. Temperatura jest cały czas, tyle że nie taka już wysoka. Dziecko może jeść tylko papki, leczenie idzie wolno i mozolnie. Synek broni się przed wszelkimi zabiegami leczniczymi rękami i nogami. Jest płacz, zwracanie jedzenia, fochy i marudzenie. Z leków dołączono NYSTATYNĘ, wodę utlenioną do płukania, 2 rodzaje maści i lek bakteriobójczy w sprayu. Interesuje mnie ile czasu trwa takie leczenie i czy można z dzieckiem wyjść na dwór w jego trakcie? Może ktoś z Was ma za sobą to o czym pisałam i mógłby doradzić coś sensownego żeby przyśpieszyć leczenie z pomyślnym skutkiem. Pozdrawiam serdecznie wszystkich rodziców.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka