aniak99 18.05.05, 10:02 Moja 8 miesięczna córeczka ma ciągle katar. Co może być przyczyną, nie jest chora a ma katar Jest alergikiem na mleko, czy to może byc alergia na pyłki, jest zamała na badania, lekarka kazała czekac do skończenia 2 lat) Co mam robić pomóżcie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basiaf1 Re: Wieczny katar 18.05.05, 10:40 Wybierzcie się do alergologa. Dla mnie to na 99% lergia. Jak dziecko skończy rok to można włączyc zyrtec- pomaga. Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Wieczny katar 18.05.05, 11:03 prawdopodbnie alergia. postaraj sie wyeliminowac podstawowe alergeny. codziennie odkurzaj i scieraj kurze na mokro. nie pozwol dziecku bawic sie w miejscu, gdzie moze sie kurzyc - zadnych baldachimow itp rzeczy nad lozeczkiem, nie pozwalaj ciagnac za firanki itp. postaraj sie wyeliminowac pierzaste poduszki i koldry. nie zmieniaj przy dziecku poscieli. wietrz pokoj po odkurzaniu zanim wprowadzisz do niego dziecko. ja na przyklad mam uczulenie na te alergeny i jak tylko dziecko przyjdzie do mojego lozka ze swoja pierzasta poduszka to od razu leje mi sie z nosa przez 2 dni. mimo, ze zakladam mu zawsze 2 poszewki na poduszke. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamoron Re: Wieczny katar 18.05.05, 11:09 ja tez mam wiecznie katar - i to alergia wlasnie. Takim malym dzieciaczkom testow sie nie robi, ale mozna dawac lekarstwa np. zyrtec wlasnie (8 miesieczniak moze juz dostawac leki), jesli sie poprawi to znaczy, ze to alergia. Ale z diagnoza na co konkretnie jest uczulenie i jak leczyc trzeba niestety poczekac. Odpowiedz Link Zgłoś