Dodaj do ulubionych

Uszy zdrowie -pilne-bardzo małe dziecko Pomocy!!!!

07.06.05, 19:58
Bardzo proszę aby te informację przeczytała każda osoba zajmująca się dziećmi
lub mająca doświadczenie w leczeniu zapalenia uszu najlepiej doświadczony
laryngolog. Mój 1,5 roczny synek w tym roku choruje już 6 …tak tak szósty raz
na zapalenie ucha. Każda z tych infekcji podobno ma podłoże wirusowe lub
kataralno-wirusowe, ale nie do końca się z tym zgadzam, bo teraz np. nie miał
kataru.
Za każdym razem dziecko jest leczone antybiotykami,ostatnio to był
Sumamed .Teraz nie ma antybiotyku jest Eurespal, Diphergan, Pyralginum
Po każdym zapaleniu ucha dziecko kontrolowane jest przez laryngologa.
Laryngolog stwierdza na ogół, że jest ok. Niestety dziecko, mimo, że nie
chodzi do żłobka i zaopiekowane jest przez bardzo mądrą babcię, która dziecka
nie przegrzewa i nie zaziębia to jednak maluch choruje, co miesiąc. Napiszcie
mi Państwo, co robić w takiej sytuacji. Od czego tak się dzieje? Zapalenie
ucha przebiega u niego z wysoką gorączką. Synek jest wtedy płaczący,
apatyczny widzimy,że cierpi. Wszyscy w domu jesteśmy podenerwowani.
Próbowaliśmy zapisać się na wizytę do Instytutu Fizjologii i Patologii słuchu
w nadziei, że lekarze tam -specjaliści pomogą nam wyleczyć dziecko z tych
ciągłych infekcji. I sprawdzą przy okazji ponoć istniejący trzeci migdał w
razie konieczności wykonają zabieg usunięcia (usuwa się go podobno w wieku
ok. 3 lat a nie u 1,5 roczniaka )
Niestety dostaliśmy termin na 22.02.2006 z ramach NFZ to przecież to jeszcze
10 miesięcy. Co robić? Boimy się o słuch dziecka.Bardzo proszę, aby wszyscy,
którzy mają podobne problemy dali znać na forum. Jesteśmy tym faktem
załamani. Może ktoś zna laryngologa z doświadczeniem u takich maluchów.
Proszę oczekuję na wieści.
Obserwuj wątek
    • edki16 Re: Uszy zdrowie -pilne-bardzo małe dziecko Pomoc 07.06.05, 20:21
      Hej !
      Będę rezygnowała z wizyty w IFiPS na Pstrowskiego którą mam wyznaczoną na
      23.06. jeśli chcesz może uda Ci sie wskoczyć na moje miejsce Napisz edki@op.pl.
      • gniszka Re: Uszy zdrowie -pilne-bardzo małe dziecko Pomoc 07.06.05, 20:43
        pewnie że chcę,a dlaczego Ty rezygnujesz ?? -mnie na razie wydaje się że to
        jakaś szansa .Prosze napisz czy to jakieś złe opinie ?Czy wizyta państwowa czy
        prywatna i jak można załatwić podmiankę pacjentów

czekam

Agnieszka
        • edki16 Re: Uszy zdrowie -pilne-bardzo małe dziecko Pomoc 07.06.05, 22:08
          Rezygnuję bo w końcu udało mi się wyleczyć uszka syna. Przez rok podawałam
          antybiotyki aż w koncu poszłam do homeopaty. IFiPS cieszy się doskonałą opinią
          wybierałam tam mimo że mieszkam we Wrocławiu, wizyta państwowa ( czekałam na
          nią od stycznia). Co do podmiany pacjentów musiałabyś zadzwonić i zapytać czy
          jest to możliwe. Pozdrawaiam Edyta
          • gniszka Re: Uszy zdrowie -pilne-bardzo małe dziecko Pomoc 09.06.05, 15:47
            Wiatm dzięki Pani informacjom udało mi się zmienić termin na Pański czyli
            23.06.2005 g 10 .Jestem bardzo zadowolona.Jak będzie po wizycie zobaczymy? Jak
            byłoby wpaniale jak Takich ludzi z dobrym sercem byłoby więcej.

Dziękuję

Agnieszka
            • edki16 Re: Uszy zdrowie -pilne-bardzo małe dziecko Pomoc 09.06.05, 17:07
              Cieszę się i mam nadzieję że wizyta pomoże w wyleczeniu synka. Pozdrawiam Edyta
          • korneliap EDKI POWIEDZ COS O TYM LECZENIU NIEKONWENCJONALNYM 09.06.05, 17:58
            jakie lekarstwa podawalas???
            • edki16 Re: EDKI POWIEDZ COS O TYM LECZENIU NIEKONWENCJON 09.06.05, 22:17
              Przez rok leczyłam synka u laryngologa ale po 8 zap.uszu i drugiej perforacji (
              w trakcie brania antybiotyków ) załamałam się i zaczęłam szukać pomocy gdzie
              indziej. Znalazłam forum homeopatia i postanowiłam spróbować. Trafiłam do
              homeopty - pediatry, ale cały czas synek był pod nadzorem laryngologa ( który
              nie wierzył w homeopatię ). Z homeopatią jest taki problem że leki dobiera się
              indywidualnie dla każdego pacjenta i to co pomogło mojemu synkowi innemu pomóc
              nie musi ( dostawał siliceę i aviare). Jedyna rada wybrać się do dobrego
              sprawdzonego homeopaty i być cierpliwym. Szymek miał już wysiękowe zap. uszu i
              oprócz podawania homeopatyków, nagrzewałam mu też uszu lampą bioptron. Ostatnia
              tympanometria i badanie uszu wyszło super i dlatego nie jedziemy do istytutu.
              Pozdrawiam Edyta
    • korneliap Re: Uszy zdrowie -pilne-bardzo małe dziecko Pomoc 09.06.05, 17:57
      zajrzyj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=24508223
    • zolwik26 Re: Uszy zdrowie -pilne-bardzo małe dziecko Pomoc 10.06.05, 18:13
      Moje dziecko w tym tygodniu skończyło rok i też jest chore ciągle na uszy. Nie
      daje to o sobie mocno znać, ale ciągle grzebie paluszkiem w uszku, nie ma
      gorączki ani kataru, niby nic jej nie jest, a podczas badania np przed
      szczepieniem stwierdzają zmiany w uszach. Szukam dobrego laryngologa w
      Lublinie. Pomóżcie!
      Kasia
      • basiek13 Re: Uszy zdrowie -pilne-bardzo małe dziecko Pomoc 10.06.05, 19:41
        Ja też jestem z Lublina. Mam problem z 4 letnią córka, która idzie na kolejny
        zabieg wycięcia 3 migdał i chyba paracenteze. Poznałam wielu laryngologów, z
        ręka na sercu nie polece ci nikogo - sami łapówkarze, naciągacze i partacze.
        Prywatnie możesz iść do Sidora na Sikorskiego(70zł).Natomiast w klinice na
        Chodzki dobrą opinie na Broda - jesli chodzi o uszy, migdała (jeśli dziecko ma)
        mu nie dawaj robić.
    • wysoka26 Re: Uszy zdrowie -pilne-bardzo małe dziecko Pomoc 11.06.05, 10:01
      czesc jestem mama rocznej Kaji ktora tez od 5 miesiecy caly czas choruje na
      zapalenie uszu i tez faszeruja ja antybiotykami.teraz ostatnio byla juz na
      zastrzykach 21sztuk dostala,bylismy na kontroli u laryngologa ktory stwierdzil
      ze nie jest dobrze kazala zbadac czy dziecko nie ma refluksu no i czekam na
      wizyte w poradni alergologicznej od lutego a wizyte mam 30
      czerwca.prawdopodobnie to refluks zalewa jej uszy i dlatego wiecznie ma stan
      zapalny.warto sprawdzic u alergologa lub poradni refluksowej a jak sa duze
      kolejki idz prywatnie nie warto faszerowac lekami m\dzieciaka.A na jakiej
      diecie jest twoje dziecko?
      Moze zlym mlekiem karmisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka