wyspa81 23.09.05, 12:06 Moja córa ma na plecach naczyniaka który rośnie.Mamy skierowanie na operacje.Czy ktoś z was mił podobny problem.co robić operować czy nie? pozdrawiam a tu możecie obejżec zdjecia mojej zosi www.wyspa.boo.pl/agalery.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiola1 Re: NACZYNIK u Zosi 23.09.05, 13:41 moja corcia tez ma naczyniaka na klatce piersiowej,naczyniaka jamistego,byl bardzo czerwony i wypukly,teraz ma 4 lata i ledwo go widac,nam nikt nie mowil o operacji,mowili ze zejdzie i sprawdzilo sie Odpowiedz Link Zgłoś
e5121 Re: NACZYNIK u Zosi 23.09.05, 15:25 Mój syn miał naczyniaka od trzeciego miesiąca zycia. Teraz ma prawie pięć lat i naczynika jest coraz miej widoczny.Także skonsultuj decyzję o operacji jeszcze z innym lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
wyspa81 Re: NACZYNIK u Zosi 23.09.05, 23:40 wielkie dzieki zosia tez manaczyniaka jamistego moge wiedziec jaka wielkosc miał naczyniak twojej pociechy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e5121 Re: NACZYNIAK u Zosi 24.09.05, 09:47 Oj maly on był o srednicy z 08,mm za to wypukły na jak nie wiem co. Ot jakby malina wisnowia przyklejona do czoła. Szkoda ze nie było wtedy cyfry to bym ci przesłała tamten stan i obecny.Po pięciul latach jest lekko rózowy mało wypukły i niestety skórka jakby pomarszczona.Także lekarz mówi,że peenie będzie mała blizna do usunięcia w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
wyspa81 Re: NACZYNIAK u Zosi 24.09.05, 13:30 dzieki jesli możesz to daj mi swojego meila przyśle ci zdjecia zosi naczyniaka i porównałabyś czy to co miała twoja pociecha było podobne.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anoola Re: NACZYNIAK u Zosi 24.09.05, 16:55 moja corka tez miala na czubku glowy, wymiary mial cos 0,8-0,9 na 0,5 mm nikt mi nie proponowal usuwania, mial zejsc do 2 roku zycia , zszedl po ukonczeniu 3-go. Mala teraz ma 3,5 roku a na miejscu naczyniaka pod wloskami jest taka baldo rozowa plamka....mam wrazenie ze ciagle zanika. Naczyniak pojawil sie u niej jak miala 3 tyg.najpierw wygladal jak uklucie po igle potem rosl i rosl az w koncu przestal Glupio wygladal bo mala byla lysa dosc dlugo i ta czerwona KROPA na glowie wzbudzala zainteresowanie kazdego , ale mi to wogole nie przeszkadzalo. Decyzje o operacyjnym usunieciu naczyniaka podejmij w/g mnie po konsultacjii z innym lekarzem. Na to zawsze sie mozesz zdcydowac. A moze samo zniknie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anoola Re: NACZYNIAK u Zosi 24.09.05, 16:56 zapomnialam dodac ze to nie byla plamka czerwona tylko wypukly na ok. 0,2 mm naczyniak ( po prostu wypelniony krwia) Odpowiedz Link Zgłoś
e5121 Re: NACZYNIAK u Zosi-podaję maila 24.09.05, 23:13 egost@go2.pl.Jak mi przyslesz to porównam ze zdjeciami mojego wtedy szkraba i zrobie mu zdjecie na swieżo i Ci prześlę.POzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: NACZYNIK u Zosi 25.09.05, 00:40 A zaglądałaś na forum Naczyniaki forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20428 Odpowiedz Link Zgłoś