Dodaj do ulubionych

Przeziębiony ...

23.09.05, 18:13
Mój skarb kochany niestety jest chory i z powodu strasznego kataru nie może
ssać cyca. Najgorszze jest to, że nie chce też jeść łyżeczką, a jak był
zdrowy to pięnie jadł. To trwa już trzeci dzień crying Nie wie czy ten strajk
głodowy mu nie zaszkodzi i ile to może potrwać. U lekarza byliśmy i
dostaliśmy leki.
Obserwuj wątek
    • kontoani Re: Przeziębiony ... 23.09.05, 20:30
      moja Hanka tez chora sad( Katar przeszkadza jej okrutnie, ale jakoś ssie. Moze
      spróbuj położyć szkraba na brzuszku to mu katar spłynie i będziesz mogła jakoś
      go z noska usunąć i potem zanim zrobi się na nowo trochę nakarmić? Pediatra
      powiedziała mi ze mogę kłaść Hankę do spania na brzuszku w dzień (lubi zasypiać
      na bruszku) i ze takie spływanie kataru dobrze robi - jak sie Hanulec budzi po
      takim brzuszkowym spaniu to ma cały nosek w katarze ale w miare łatwo sie "toto"
      wyciera i jest chwila gdy nosek jest czysty.
    • morelee Re: Przeziębiony ... 23.09.05, 20:49
      Daj przed karmieniem krople do nosa, np homeopatyczne Euphorbium, u nas
      pomagalo w takich problemach, tylko że drogie.
    • agnesza Re: Przeziębiony ... 24.09.05, 11:30
      Jak je niechetnie nawet lyzeczka, to wydaje mi sie, ze przy katarze jest
      oslabiony i generalnie zle sie czuje i stracil wogole apetyt. Polecam na noc
      Apap dla niemowlat, kropleki soli filzjologicznej do noska->zakroplic po
      kropelce do kazdej dziurki na lezaco, po czym zpionizowac i po 10 min. gruszka
      oczyscic. Nie kapalabym przez kilka dni dziecka, do czasu utraty kataru. I
      przede wszystkim uwazalabym na zimne stopy. Wiem, ze jak dzieci maja katar
      lepszy jest chlod, wiec to wszystko razem powinno pomoc.Zycze zdrowia! Pozdrowienia!
      • anula64 Re: Przeziębiony ... 24.09.05, 12:31
        U nas pomogła sól fizjologiczna wkraplałam przed karmieniem i martynce
        rozżedzały sie gilonki i podczas ssania nosek był chwilowo czyst a męczyliśmy
        się 16 dni katar był przez wychodzenie zabków jak zabki wyszły katar jak ręką
        odjał pozatym nic jej na ten katar nie pomagało; nasivin,parówki z tymianku
        maść majerankowa nie mam ale podobno frida cuda działa muszę kupić jesień idzie
        życze szybkiego powrotu do zdrówka anka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka