agas111 11.10.05, 16:34 Dziewczyny pomóżcie! Moja córeczka (5,5 miesiąca) ma od kilku dni zatkany nosek. Czy są jakieś krople do nosa dla niemowląt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrischa Re: co na katar 13.10.05, 09:30 nasivin, bardzo polecam steinmar-woda morska rozpuszcza zaleglosci w nosku euphorbium moje dziecko nie daje sobie psiknac... moglam pokrecici troche pisownie gg 3560255 Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: co na katar 13.10.05, 10:18 Sterimar albo Marimar, roztwór wody morskiej w aerozolu, trzeba psiknąc do noska i poczekać chwile, wydzielina się rozrzedzi, dziecko albo sobie kichnie i w ten sposób oczyści nosek albo katar sam wycieknie, jeśli położysz dziecko na chwilę na brzuszku. Mój syn mocno po tym kicha i "wypsikuje" katar, więc jeszcze ani razu nie używałam gruszki do nosa. ps. sama też używam, właśnie jestem przeziębiona a nie lubie jak krople do nosa spływają mi do gardła Odpowiedz Link Zgłoś
beataf1 Re: co na katar 13.10.05, 10:20 ja uzywam zwykłaej soli fizjologicznej- a kilka razy w ciagu dnia smaruje pod noskiem maścią majerankową Odpowiedz Link Zgłoś