Dodaj do ulubionych

Oscillococcinum?

18.10.05, 16:45
Mam pytanie do doświadczonych mam, mój 9 miesięczny synek ma katarek,
właściwie jego początek,i moje pytanie jest takie czy można podać mu pół
ampułki rozpuszczonej w wodzie, czy któraś z mam stosowała i czy przynosi
porządany efekt?Proszę o odpowiedzi.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lulkak Re: Oscillococcinum? 18.10.05, 17:20
      Witajsmile
      Ja podawałam mojej 6-miesięcznej córci 2x po 1/2 ampułki. Taka dawka przez trzy
      dni. Mała miała kaszelek i chyba początki jakiejś infekcji. Taką dawkę zaleciła
      pani pediatra. Jeszcze wapno w syropie i 5 kropelek witaminy C. Wszystko
      przeszłosmile
      Pozdrawiam!
    • 5_monika Re: Oscillococcinum? 18.10.05, 17:46
      możesz pół fiolki rozpuścić w pół szklanki wody i podawać plastikową łyżeczką(1
      łyżeczkę) kilka razy dziennie.Nie ma znaczenia czy wsypiesz 1/4 czy 1/2 czy
      cała fiolkę.
      Pozdrawiam
    • kinga707 Re: Oscillococcinum? 18.10.05, 18:32
      Ja podaje mojemu synkowi (3,5m-ca)profilaktycznie pol fiolki raz w tygodniu a
      wrazie choroby pediatra zalecil podawac 2 razy dziennie pol fiolki przez 3 dni.
      I jeszcze jedno,farmaceutka w aptece powiedziala mi zeby nie dzielic ampulki na
      pol tylko rozposcic cala i 1 polowke podac dziecku a 2 przechowac w lodowce.
    • matkamichala Re: Oscillococcinum? 18.10.05, 18:55
      jest jeszcze takie cos aconitum dagomed pt.grypa i stany grypowe, w serii jrst tez na zabki i zdaje sie ze osobno na katar, a podaje sie troche prosciej bo wysypuje sie po jednej kulce, dla dorosłego 5, ja dla dziecka daje 3.nasza p.doktor polecała i oscillococcinum i te.
      • margin1 Re: Oscillococcinum? 18.10.05, 19:46
        Możesz śmialo podawać bez obaw, profilaktycznie jedną dawkę rozpuszczoną w
        wodzie raz w tygodniu do końca marca czy kwietnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka