dominikdudek 21.10.05, 21:49 czesc moj 4,5 m. synek ma katar i zaczyna pokaszliwac ma przepisany bactrim czy podawalyscie go swoim dziecia i czy jest dobrze tolerowany i czy szybko po nim przechodzi infekcja z gory dziekuje mama bozena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jumi2 Re: bactrim czy ten lek jest ok? 21.10.05, 21:59 ja stosowalam kiedys u synka moje kolezanki tez jest raczej skuteczny i dosc popularny czesto przepisuja go lekarze jak moge cos doradzic jak moj synek ma katarejk choc rzadko to zawsze nacieram go mascia pulmex baby-bardzo dobra z tym ze o ile pamietam chyba od 6 miesiaca, stosuje kopelki nasiwin pod nosek masc majerankowa i nie rezygnuje ze spacerow o ile oczywiscie nie ma temperatury po kilku dniach zawsze przechodzi pozdrawiam zycze zdrówka dla synka Odpowiedz Link Zgłoś
kingan75 Re: bactrim czy ten lek jest ok? 25.10.05, 18:18 Podawany naszemu synkowi raczej zaleczał infekcję, bo infekcja po tygodniu powracała, jednak po dłuższym (2 razy)podawaniu nastąpiło u mojego syna (wtedy 5 lat) poważne podrażnienie przewodu pokarmowego objawiając się odruchami wymiotnymi i ostrymi bólami brzucha. Dziecko męczyło się całą noc przesypiając po kilka minut od czasu do czasu. Wylądowaliśmy wówczas na ostrym dyżurze aby zdiagnozować i zaleczyć skutki uboczne baktrimu. Osobiście mogę polecić klacid, eliminował skutecznie infekcję i nie było efektów ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ptaszor_gazeta Re: bactrim czy ten lek jest ok? 27.10.05, 20:10 nie uważam tego leku za super skuteczny, czy nowoczesny Mojej córeczce przepisał pewien "pediatra" Bactrim, który nic nie pomagał. Niepotrzebnie wydłużyło to tylko leczenie. następny pediatra niemalże "wyśmiał" Bactrim i przepisał Augmentil, który okazał się skuteczny (chodziło o zielony katar, który miał podłoże bakteryjne). Kaszelek może być spowodowany katarem, wydzieliny spływają do oskrzeli i powodują kaszel. Proponuję stosować sól fizjologiczą np Unimer Pediatric który rozrzedza wydzielinę, a trochę później delikatnie oklepywać dziecko po pleckach, w pozycji leżącej Radzę się skonsultować z innym pediatrą. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
ewire Re: Nie polecam 06.11.05, 14:14 Osobiście nie polecam. Kiedyś podałem go, zgodnie z zaleceniami lekarza, starszej córce(6lat) i bardzo ją uczulił. Teraz zaznaczam to u każdego lekarza: Dziecko uczulone na Bactrim. Mojej młodszej córeczce (1,5 roku)również nie pomógł. Trzeba było wymienić antybiotyk co spowodowało wydłużenie leczenia. Polecam Zinnat - jest ok. I nie zapomnij !!! Do każdego antybiotyku Lakcid lub Lacidofil - to bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś