annap6 08.11.05, 15:25 Czy wasze dzieci miały kiedyś gorączkę 38C bez innych objawów (katar, kaszel, biegunka), co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kin2 Re: Gorączka 38C 08.11.05, 15:43 tak, okazało się że to angina, gorączka skoczyła do 40.30 po dwóch dniach po antybiotyku dziecko było zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi Re: Gorączka 38C 08.11.05, 15:46 przy goraczce bez zadnych innych objawow moim zdaniem zawsze warto skontrolowac mocz (przynajmniej badanie ogolne, najlepiej od razu z posiewm) i dopiero majac te wyniki w reku mozna czekac, czy goraczka minie, czy dojda inne wyrazne objawy typu gardlo czy uszy pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dorismam Re: Gorączka 38C 08.11.05, 15:50 U mojego alergika w okresie jesien /zima pojawia sie 2-3 razy i sama przechodzi (od ukł moczowego - mamy z tym problem nie liczę) ale zawsze robie bad. moczu. Po 2-4 dniach przechodzi bez antybiotyków tylko na Panadolu - bez innych objawów. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Gorączka 38C 08.11.05, 17:13 córka włąsnie cos takiego miała najpierw niewysoka goraczka (do 38 z kreskami) teraz zaczęła pokasływać prawdopodobnie wirus Odpowiedz Link Zgłoś
aw271 Re: Gorączka 38C 08.11.05, 17:29 Moj syn przeszedl takie cos w niedziele. Czasami to moze byc taka dobowka wirusowka. Goraczka i nic, samopoczucie tez ok! Mial to juz drugi raz.Jest to zarazliwe, drugi synek po trzech dniach ma to samo. Jak goraczka skoczy do 38,5 to podaj cos na obnizenie, ale to pewnie juz wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik_79 Re: Gorączka 38C 09.11.05, 13:56 Z mojego doświadczenia, taka gorącza może oznaczać zapalenie gardła. Kilka dni temu moja Ania miała właśnie coś takiego, rano radosna i żywa a po poludniowej drzemce rozpalona, ale bez innych objawow. Bylam pewna ze to gardlo bo obiadku nie chciala jesc-i mialam racje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
syla113 Re: Gorączka 38C 09.11.05, 14:56 moj synek tez tak mial ani kataru ani kaszlu gardlo normalne, troche z rana marudzil i jak juz dlugo marudzil zmierzylam tmp tak aby sprawdzic i bylo 38 , zrobilam badanie moczu bylo ok lekarz obadal osluchal wszystko ok dostal cebion i juz, aha pocil sie w nocy bardzo przez jeden dzien wiec to chyba faktycznie ten wirus dobowy Odpowiedz Link Zgłoś
elise5 Re: Gorączka 38C 09.11.05, 17:59 a moze to "trzydniowka" ale warto skonsultowac to z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś