mimarzena 10.11.05, 10:17 Zapraszam na forum o spodziectwie i nie tylko www.uronef.pl/forum/portal.phpM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agapalasz Re: Spodziectwo 28.01.06, 16:40 Mój synek ma 2,5 roku. Jesteśmy po zabiegu odklejenia napletka. Teraz czeka nas operacja na spodziectwo. Boję się ale wiem że to konieczne.Tyle że chybe będziemy szukać innego szpitala bo ten w którym byliśmy to nie był najlepszy wybór. Może ktoś może mi polecić dobrego speca od siusiaków w Łodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
edytka239 Re: Spodziectwo 20.03.18, 22:45 witam serdecznie, gdzie synek był w końcu operowany i z jakim rezultatem. Proszę o kontakt na email edytka239@wp.pl mama spodziaka Odpowiedz Link Zgłoś
malmar2019 Kopalnia informacji dla rodzicow 03.09.08, 22:22 Czesc, chcialabym sie podzielic z rodzicami chlopcow ze spodziectwem oraz osobami zainteresowanymi tematem linkami do stron na ten temat: www.hypospadias-surgery.com/index.htm (strona po angielsku jest niesamowicie bogata w informacje; spora czesc zostala przetlumaczona na jezyk polski) urolog-dzieciecy.pl/index.php/pl/glowne_choroby_ukladu_moczowo_plciowego/spodziectwo_hypospadiasis_hypospadias www.hypospadias.pl/ Fora dla rodzicow: www.hypospadias.co.uk/ uronef.pl/forum/forum.php/forum15.htm Goraco pozdrawiam, Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
wiotok Spodziectwo 04.09.08, 09:28 moj maz ma spodziectwo i moj syn (aktualnie 2 lata) ma identyczna wade, maz nie byl operowany i nie ma zadnych problemow urologicznych, problemow z plodnoscia, problemow z wlasna wartoscia, dlatego prawdopodobnie rowniez syna nie poddamy tej operacji, chyba ze sam kiedys sie zdecyduje na pewno kazdy przypadek jest inny, ale wydaje mi sie ze nie zawsze zabieg jest konieczny Odpowiedz Link Zgłoś
kotek15 Re: Spodziectwo 05.09.08, 11:36 wszystko zależy od stopnia spodziectwa, ale uważam że taką operacje lepiej zrobic jak dziecko jest mniejsze. 4 latek to już duży chłopiec, spytajcie lakarza czy jest konieczna jeśli tak to lepiej ją przyspieszyć. synek miał operacje w wieku 1,5l 2l i 3 lat tylko z ostatniej coś pamięta i to coraz mniej ale tera jako 4 latek pamiętał by napewno już dużo. pzdr M Odpowiedz Link Zgłoś