kkaga2 17.11.05, 16:38 WITAM czekam na informacje jak pomoc mojemu malenstwu przejsc te straszne kolki.ps.z suszarka nie pomaga zbytnio.z gory dziekuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figrut Re: kolki!!! 17.11.05, 17:27 Jak nic ze starych sposobow nie pomaga,to ponos maluszka w czasie kolek w chuscie.U mojego zdalo egzamin rewelacyjnie-on byl mocno przycisniety do mojego brzucha[co rozgrzewalo jego brzuszek] i do tego mial lekko podkurczone nozki,co sprzyjalo oddawaniu gazow.Chuste bez problemow uszyjesz sama z szerokiego szala, albo pasa miekkiego materialu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrolika1 Re: kolki!!! 17.11.05, 19:07 na moja córeczkę działał infacol oraz woda koperkowa. Sprawdziłam także sab - simplex - efekt też pozytywny!!!. Często masowalismy brzuszek kolankami, co ułatwiało wydobywanie się gazów, nosiliśmy ja też na przedranmieniu ( brzuszkiem do przedramienia, często podkładaliśmy w tej pozycji pod brzuszek ciepoła pieluszkę) Życzę powodzenia!!!!!! U mojejcóreczki kolki przeszły po niecałych 3 miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
kkaga2 Re: kolki!!! 18.11.05, 13:49 bardzo wam dziekuje za odzew napewno skorzystam z waszych rad .dzieki i pozdrawiam ps.czekam na niusy Odpowiedz Link Zgłoś
kasia055 Re: kolki!!! 17.11.05, 18:42 Cześć Mam 10 tygodniową córeczke Co do kolek to kup grip water i espumisan to pomaga i jeszcze dużo noś maleństwo i kładz na brzuszku no i oczywiście masuj brzunio Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
n80 Re: kolki!!! 19.01.06, 12:29 przed karmieniem dobrze jest polozyc Malenstwo na 2 minuty na brzuchu...a po kazdym karmieniu nosic pionowo az sie odbije...u nas to pomoglo. pozdrawiamy serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
hohcia Re: kolki!!! 19.11.05, 20:18 kiedy moj syn mial kolki podawalismy 2h wczesniej 3-5 kropli espumisanu to pomagało.Innym razem stosowalismy infacol.Podawaliśmy też herbatke z kopru włoskiego.Masuj brzuszek i rób gorące okłady.Cierpliwości to wszystko minie,powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: kolki!!! 19.01.06, 18:09 Hej,ja polecam syrop debridat i do tego gripe water. Odpowiedz Link Zgłoś