Dodaj do ulubionych

ospa u niemowlaka POMOCY

13.12.05, 20:47

Obserwuj wątek
    • azile8 Re: ospa u niemowlaka POMOCY 13.12.05, 20:57
      Nie tak dawno u mojej znajomej byla identyczna sytuacja.Szczegolow nie znam,ale
      maluszek tez sie zarazil.Mial jednak tylko jednego babelka.jak przebiegalo
      leczenie nie wiem.Ja mialam tez problemy z ta ospa.Moje dziecko mialo wtedy 1
      miesiac kiedy odwiedzila nas kolezanka.Nastepnego dnia zadzwonila,ze jej dziecko
      ma ospe.Moje wtedy sie nie zarazily.przerabialam ten problem w tym roku corka 6
      lat a po 21 dniach synek 1,2 m-ce.Badz dobrej mysli roznie z ta ospa bywa.
    • anndula Re: ospa u niemowlaka POMOCY 14.12.05, 00:04
      Moja córcia za mieciąc skończy roczek i własnie walczymy z ospa.... Lekarz był
      zdziwiony, że takie małe dziecko złapało. Opowiadał, że raz w życiu miał
      przypadek dwumiesięcznego dziecka chorego na ospę, w dodatku dośc silną...

Pozdrawiam,
      ania
    • b.bujak Re: ospa u niemowlaka POMOCY 14.12.05, 09:24
      my jestesmy na etapie czekania, czy cos bedzie, czy nie; na moich imieninach 4
      XII byla moja siostra z dziecmi, po dwoch dniach dzwoni moja mama i mowi, ze
      piecoletnia corka siostry jest w kropki, na pocieszenie powiedziala mi, ze kiedy
      najstarsza corka mojej siostry miala ospe, ta mlodsza byla niemowlakiem i nie
      zachorowala wtedy; teraz moja siostra ma jeszcze prawie rocznego synka i na
      razie jest zdrowy, moj (10,5 mieciaca), tez zdrowy - ponoc niemowlaki karmione
      piersia maja szanse uniknac tej choroby a poza tym moja mama w ramach
      pocieszania powiedziala mi, ze im mlodsze dziecko, tym lagodniej przechodzi
      ospe; ponoc okres wylegania sie tej choroby trwa dwa tygodnie, wiec u nas sie
      sprawa roztrzygnie do konca tego tygodnia; dodam jeszcze, ze u corki mojej
      siostry bardzo szybko i lagodnie minela ospa, dziecko dostalo leki
      przeciwhistaminowe i wcale sie nie drapalo, w razie czego zapytaj pediatre, czy
      niemowlakowi tez mozna podac takie leki; jak cos bede wiedziala wiecej wroce do
      tego watku; dzisiaj bede u pediatry - musze upewnic sie, co do okresu wylegania
      sie ospy, bo mamy zaplanowana kontrole w poradni dzieci zdrowych i nie wiem,
      kiedy moge go tam zabrac, zeby nie stwarzac zagrozenia dla innych dzieci; zycze
      zrowka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka