Dodaj do ulubionych

coś na apetyt

04.01.06, 12:20
może ktoś zna jakieś zioła pobudzające apetyt, nie wiem czy mieta mogłaby
być,dla 5 latka,
mój synek jest bardzo szczuplutki waży tyle samo bądź nie wiele więcej njiż
jego 1,5 roczny brat, apetyt ma kiepski, chociaż ostatnio mało choruje / to
zapewne za przyczyną Rabki - byliśmy tam 3 tyg./ i nie wiem czy się martwić
żadne witaminy i żele nie działają na niego, pomyślałam więc o ziołach, co wy
otym myślicie
a może się nie przejmować

pozdrawiam Agnieszka
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: coś na apetyt 04.01.06, 12:37
      Biostymina- wyciag z aloesu w ampulkach do iniekcji i do picia. Beata
      • bea-ta Re: coś na apetyt 04.01.06, 12:38
        Nie ma anemii?To może miec znaczenie. Bisotymina dział tez uodparniająco. B.
        • 1jagienka Re: coś na apetyt 04.01.06, 12:44
          A, i jeszcze: porobiłam badania krwi, kał na pasożyty, mocz. Dodatkowo Bartek
          ma wielgachne migdałki, co trochę osłabia apetyt.
    • 1jagienka Re: coś na apetyt 04.01.06, 12:42
      Aga, ja mam w domu mega chudzieca. Bartek ma 4,5 roku, 108 cm i 15 kg. Kiedyś
      chciałam mu bańki postawić i nie trzymały się na tym szkieleciesmile)
      Podawałam różne syropki i miksturki na apetyt i nie pomagało. Teraz od jakiegoś
      roku je dosyć ładnie, ale na wadze nie ma to żadnego odzwierciedlenia.
      Jak był mały, to po prostu wmuszałam, co było błędem!!! Teraz nakładam mu
      niewielkie porcje, ale ma zjeść do końca. Robię to co mu smakuje . W
      przedszkolu podobno "je ładnie" ... - oby!
      Czasem stosuję niepedagogiczną metodę: jak zje dostaje jajko z niespodzianką
      itp.
      W każdym razie wyniki ma dobre więc już sobie odpuściłam. Cieszę się, że moja
      ośmiomiesięczna córeczka ma lepszy apetyt, je ładnie, ale jest na 25 centylu z
      wagą. Moje dzieci tak mająsmile
      Trzymaj się. Jak Ty odpuścisz, to i mały zacznie lepiej jeść - u nas tak było,
      może i u Was zadziałasmile
      • karambol45 Re: coś na apetyt 04.01.06, 13:00
        wiem
        to tak własnie jest na początku za bardzo przykręciłam śrubę z tym jedzeniem i
        teraz mam chociaż jest już bez porównania,
        co do tych badań to miał robione i na robaki i krew i było ok, w lipcu byliśmy
        na wakacjach w Rabce w sanatorium i pomogło dużo mniej choruje ale apetyt jakoś
        bez zmian,
        za to drugi młodszy syn 1,5 roku ma apetyt super, ale też i do niego podeszłam
        inaczej nauczona doświadczeniem,
        a jak patrzę na tego starszego to serce mi się ściska taki szczuplutki, kości
        wszystkie widać
        moja mam mówi że ja też taka byłam wiec może to jakoś będzie

pozdrawiam ciepłoi nAgnieszka
        • zuzia_i_werka Re: coś na apetyt 04.01.06, 13:29
          Witaj! MOże ten typ tak ma?smile Grunt,że nie chorujesmile Ale wspominałaś ,ze
          żadne preparaty nie wpływały na apetyt-a co podawałaś? Bo np moja córka jak
          opętana je zawsze po kuracji bioaronem C.Tez jest szczupła ale na szczęście
          zdrowa i tylko co jakiś czas ją wspomagam właśnie tym syropkiem. A Multi
          Sanostol? Też podobno działa. Pozdr!
          • karambol45 Re: coś na apetyt 04.01.06, 14:41
            dawałam Tomkowi Bioaron C i Kinder Biovital w żelu bo niby taki dobry na apetyt
            ale wielkiej różnicy nie było,
            za to zauważyliśmy z mężem jak byliśmy w Rabce 3 tygodnie tak jakby się
            odblokował, może wspomnę że jak się urodził drugi syn to Tomek miał wtedy 3,5
            roku i wtedy to dopiero się zbuntował i naprawdę nic nie jadł - to chyba była
            taka reakcja na pojawienie się rodzeństwa i wtedy w ogóle nie jadł i bardzo nam
            chorował/błędne koło/ dopiero w tej Rabce jakoś się odblokował,
            a nigdy Tomek nie jadł tak jak bym chciała on zje pierwsze parę kęsów aby
            zaspokić piewrszy głód i koniec, ale to chyba taki typ,myślę że z tego
            wyrośnie, napewno nie będę już tak nagabywać do tego jedzenia jak wcześniej bo
            jest już dużym chłopcem i jak poczuje głód to zje

pozdrawiam Agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka