lacrossa 12.01.06, 12:24 Córka ma 13 miesięcy i najczęściej ma luźny stolec ale nie biegunkę. Rzadko się zdarza gęsty. Co jest tego przyczyną? Zadnych innych objawów brak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maladorotka Re: Luźne kupki 12.01.06, 12:27 zwroc uwage, czy nie dajesz za duzo soczkow,w moim przypadku tak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi Re: Luźne kupki 12.01.06, 13:01 Zaobserwuj czy w kupce jest śluz i czy czasami nie jest tłusta tzn świcąca, możesz tez sprawdzić wrzucając ją do sedesu i spuścić wodę.Zaobserwuj czy łatwo się zatapia. Ile tych stolców jest w ciągu doby? Odpowiedz Link Zgłoś
lacrossa Re: Luźne kupki 12.01.06, 14:08 W ciągu doby to jeden lub dwa. Nic tam poza niestrawionymi resztkami nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: Luźne kupki 12.01.06, 14:16 No to duzo. Niestety soczki nie sa dobre, poniewaz zakwaszaja ukl. pokarmowy, wrecz powoduja duza fermentacje.Odstaw soczki calkowicie, by przekonac sie, czy to ten problem. Ja tez nie wiedzialam, ze tak jest az doszlo do 6 kupek dziennie i nikt nie wiedzial dlaczego (wymyslano rozne alergie) az wreszcie moja kolezanka z Niemiec zapytala swojej pediatry - a ona: niech odstawi soki. I udalo sie - a to takie prozaiczne by sie wydawalo. Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: Luźne kupki 12.01.06, 14:20 Ja tez myslalam, ze soczki sa niezbedne, ze witaminy etc, a to guzik prawda, lepiej dac rozne owocowe hherbatki lub wode. Odpowiedz Link Zgłoś
joln Re: Luźne kupki 12.01.06, 16:56 u nas wyszla bakteria w kupie w badaniu na posiew i po podaniu antybiotyku kupy sa super Odpowiedz Link Zgłoś