ona103 24.01.06, 17:41 Często moja 6 letnia córka ma bardzo zimne ręce w domu. Czy ktos wie coś o tej przypadłości, czy wykonać jakieś dodatkowe badania? W dzień nie skarży się że jest jej zimno a w nocy zrzuca kołdrę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorka80 Re: zimne rączki 26.01.06, 14:33 A moze ona po prostu tak ma? Mój 5 latek tez mial zawsze zimne raczki. Poczatkowo sie tym przejmowalam ale poniewaz ja tez cale zycie mialam zimne rece wiec to chyba u niego dzidziczne. Jezeli wszystko oprócz tego jest dobrze i twojemu dziecku nic nie dolega to chyba powinnas mniej sie martwic. Kiedys gdzies czytalam ze zimne rece moga swiadczyc o problemach z krazeniem. Ale ja juz przezylam troche lat i jakos nic mi nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: zimne rączki 27.01.06, 10:34 mój synek ma roczek i też od zawsze zimne ręce i stópki. Na wszelki wypadkek robiłam badanie serca u kardiologa dziecięcego (aby sprawdzić krążenie). Z sercem wszystko w porządku, lekarz powiedział, że taka jego uroda. Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: zimne rączki 27.01.06, 13:07 Zimne ręce nie oznaczają, że dziecku jest zimno. Kończyny są najsłabiej ukrwionymi częściami ciała, nie ma raczej powodów do obaw. Zwróć uwagę czy dłonie są zimne i jednocześnie mokre (u dorosłych osób to może być objaw kłopotów z tarczycą). Możesz też zapytać przy okazji lekarza, ale bez paniki Odpowiedz Link Zgłoś