Dodaj do ulubionych

biegunka 2 latka:(

01.02.06, 09:14
Witam Was drogie mamysmile
Jestem u szczytu wytrzymałościsadMoja 2 letnia córeczka od piątku miała
gorączke ...potem doszły do tego wymioty...byłyśmy u lekarza i powiedziano nam
tylko tyle że musze ją nawodnić bo grozi jej odwodnienie.Lekarka nie
powiedziała mi nawet dlaczego ona wymiotuje i co może być przyczyną jej
osłabienia.
Wczoraj wymioty i gorączka mineły ...ale niestety dzisiaj pojawiła sie dość
silna biegunka!!!Ja już nie mam siły ...tym bardziej że ona nic nie chce jeść
...powiedzcie doradżcie co podac na biegunkę i może macie jakieś pomysły na
dobra potrawy kiedy dziecko chorujesmile
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: biegunka 2 latka:( 01.02.06, 09:22
      bierzecie jakieś leki w tej chwili ?
      • marghe_72 Re: biegunka 2 latka:( 01.02.06, 10:10
        enterol lub smecta
        napar z suszonych jagód
    • mandara Re: biegunka 2 latka:( 01.02.06, 10:13
      właśnie podałam jej nifuroksazyd ...rano wypiła enterol
      • mamalesia Re: biegunka 2 latka:( 01.02.06, 14:43
        Nifuroksazyd w odstępie przynajmniej 2 godzin od smecty. Papka z ryżu z solą.
        Suszone jagody - napar. Do picia jeśli słodzić to tylko glukozą - przy biegunce
        redukuje się tolerancja cukrów złożonych. Picie chociaż po łyżeczce co parę
        minut. Jeść nie musi, niech pije. Możesz dać kilka szczypt gastrolitu z wodą-
        skuteczny, choć paskudny w smaku. Hipp 2000 do picia.
        Tyle z doswiadczeń mamy 2,5 latka. Zdrówka życzymy
        • q_211 Re: biegunka 2 latka:( 01.02.06, 16:17
          mamalesia napisała:

> Nifuroksazyd w odstępie przynajmniej 2 godzin od smecty. Papka z ryżu z solą.
          > Suszone jagody - napar. Do picia jeśli słodzić to tylko glukozą - przy biegunce
          >
          > redukuje się tolerancja cukrów złożonych. Picie chociaż po łyżeczce co parę
          > minut. Jeść nie musi, niech pije. Możesz dać kilka szczypt gastrolitu z wodą-
          > skuteczny, choć paskudny w smaku. Hipp 2000 do picia.
          > Tyle z doswiadczeń mamy 2,5 latka. Zdrówka życzymy

>dodałabym marchew do ryżu i cherbatke z suszonych borówek,lakcit dwa razy dziennie

>pociesze Cię że tydzień temu przechodziłam przez to samo i jeszcze jedno w
          razie wymiotów miałam kropelki< VOMITUSHEEL > oczywiście nie Ja tylko synek
        • oneway9 Re: biegunka 2 latka:( 02.02.06, 11:48
          jak nie chce pic smecty ani innych to sprobuj herbarke hippa na przeziebienie
          jest wlasnie slodzona glukoza i niezle smakuje, moje dzieciaku a walsciwie my
          wszyscy ostatnio przechodzilismy to cholerstwo, ale najbardziej tez zawsze boje
          sie o najmniejsze. u nas juz ok, wam tez przejdzie, tylko nie kaz jej jesc bo
          zwroci
    • anmala Re: biegunka 2 latka:( 02.02.06, 22:38
      Dosłownie tak wyglądał u nas rotawirus, zakończyło sie szpitalem i kroplówkami.
      Ale nie żałuję przynajmniej został nawodniony. A co do pozostałych rzeczy to 2x
      dziennie Trilac albo cos podobnego, smecta 2x 1/2 saszetki rozpucic w kieliszku
      cieplej wody, da sie, nie chodzi tu o napicie sie tylko powstrzymanie biegunki.
      Mozna jeśc banana, biszkopty ale takie jak dla niemowląt, kisielki najlepiej
      jagodowy.
      • ma_ksia.24 Re:czy wiecie skąd Wasze dzieci złapały rotawirusa 03.02.06, 11:34
        Mam pytanko czy Wasze dzieci zaraziły się rotawirusem od konkretnych osób czy
        raczej wydaje się Wam,że "z powietrza"?
        Pytam, bo mam podejrzenie,że w naszej rodzinie osoba dorosła jest chora na to i
        zastanawiam sie czy można jakoś ustrzec dziecko (no i siebie przy okzaji też)
        przed tym wirusem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka