laurka2005 01.02.06, 18:06 Ile kosztuje sól fizjologiczna? ( ta do czyszczenia noska dziecka podczas kataru) i jak sie ja stosuje ( i czy warto) . Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benitaa2 Re: Sól fizjologiczna 01.02.06, 18:21 kosztuje grosze.wkrapla się po 1-2 krople do noska.warto stosowac przy katarku bo pomaga oczyścić nosek i nie wysusza śluzówki Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: Sól fizjologiczna 01.02.06, 20:32 polecam sterimar albo merimar - nie wysuszają błon śluzowych noska, nawilżają, doskonale wypłukują katar, trzeba tylko uważać przy wkraplaniu i krótko przytrzymywać atomizer, gdyż tak jak długo przyciskasz tak długo leci. Pamiętam że któryś z tych preparatów jest większy i tańszy od drugiego, polecam bo warto - wg mnie Odpowiedz Link Zgłoś
mloda_mamula Re: Sól fizjologiczna 01.02.06, 20:44 Sterimar ok ale zwykła sól też jest dobra, to zależy kiedy chcesz zastosować, ja np puszczałam w czasie snu jak jej katar bardzo przeszkadzał i zwykła sól była tutaj niezastąpiona, wcale jej nie dotykałam tylko dyskretnie przy lekkim światełku po kropelce i już potarła trochę nosek i nawet się nie budziła, co nie było możliwe przy użyciu sterimaru, tu jak psikniesz to do mózgu dojdzie Również w dzień jak jest spokojna to po kropelce, żeby jej nie wkurzać, no ale jak jest niespokojna to zwykłą solą pół buzi zaleje a do nosa nic nie wleci, za to sterimar przytrzymam ją odrobinę i załatwiona sprawa, popłacze zazwyczaj odrobinę, no ale nos wyczyścić niestety trzeba. Wniosek najlepiej mieć i to i to. Sterimar ok 20zł a sól 10 malutkich pojemniczków ok 3zł. Ale z kolei sterimaru używasz aż się skończy (no chyba że mu się wcześniej gwarancja skończy )a sól jak otworzysz trzeba zużyć, a reszta do śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś