Dodaj do ulubionych

Sól fizjologiczna

01.02.06, 18:06
Ile kosztuje sól fizjologiczna? ( ta do czyszczenia noska dziecka podczas
kataru) i jak sie ja stosuje ( i czy warto) . Dzieki smile
Obserwuj wątek
    • benitaa2 Re: Sól fizjologiczna 01.02.06, 18:21
      kosztuje grosze.wkrapla się po 1-2 krople do noska.warto stosowac przy katarku
      bo pomaga oczyścić nosek i nie wysusza śluzówki
      • aga55jaga Re: Sól fizjologiczna 01.02.06, 20:32
        polecam sterimar albo merimar - nie wysuszają błon śluzowych noska, nawilżają,
        doskonale wypłukują katar, trzeba tylko uważać przy wkraplaniu i krótko
        przytrzymywać atomizer, gdyż tak jak długo przyciskasz tak długo leci.
        Pamiętam że któryś z tych preparatów jest większy i tańszy od drugiego, polecam
        bo warto - wg mnie
        • mloda_mamula Re: Sól fizjologiczna 01.02.06, 20:44
          Sterimar ok ale zwykła sól też jest dobra, to zależy kiedy chcesz zastosować,
          ja np puszczałam w czasie snu jak jej katar bardzo przeszkadzał i zwykła sól
          była tutaj niezastąpiona, wcale jej nie dotykałam tylko dyskretnie przy lekkim
          światełku po kropelce i już potarła trochę nosek i nawet się nie budziła, co
          nie było możliwe przy użyciu sterimaru, tu jak psikniesz to do mózgu dojdzie wink
          Również w dzień jak jest spokojna to po kropelce, żeby jej nie wkurzać, no ale
          jak jest niespokojna to zwykłą solą pół buzi zaleje a do nosa nic nie wleci, za
          to sterimar przytrzymam ją odrobinę i załatwiona sprawa, popłacze zazwyczaj
          odrobinę, no ale nos wyczyścić niestety trzeba.
          Wniosek najlepiej mieć i to i to. Sterimar ok 20zł a sól 10 malutkich
          pojemniczków ok 3zł. Ale z kolei sterimaru używasz aż się skończy (no chyba że
          mu się wcześniej gwarancja skończy wink)a sól jak otworzysz trzeba zużyć, a
          reszta do śmieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka