Dodaj do ulubionych

Pomóc Profesorowi Malcowi

04.02.06, 08:20
Trochę się krępuję, ale ciekawa jestem, co napiszecie o takim pomyśle:
Profesor nie wyjedzie z Krakowa, jeżlei będzie miał tu dobrze wyposażony oddział (taką mam nadzieje), remontuje część budynku szpitala w tym celu - na pewno brakuje mu na to funduszy - to wszystko są moje przemyślenia z ostatnich trzech tygodni, gdy musiałam odwiedzać Krzysia w szpitalu i przygladać się warunkom, w jakich pracuje tak sławny i mądry człowiek i jego zespół - zgroza...
I mój mąż czytał o żebractwie w internecie - ludzie proszą o wsparcie przez internet - proszą na przykład o 1 złotówkę, po kilku miesiącach dorabiają się ogromnych pieniędzy, bo na całym świecie, są ludzie, którzy prześlą na ich konto taki symboliczny grosik. Skoro pojedynczy człowiek może tak wiele zarobić na takim zwykłym wyłudzaniu, to może trzeba tylko...
Ja nie dysponuje dużymi kwotami pieniedzy i najpierw pomyśłałam, że z tym co mam, to nawet żal i wstyd przesyłać na konto fundacji... a potem się zastanowiłam i policzyłam, że gdybym tylko 10 złoty miesięcznie wysyłała na to konto to i tak po roku uzbiera się trochę, a gdyby wszyscy, którzy mają dzieci w Prokocimiu i korzystają z dobroci Profesora przesyłali miesięcznie 10 złotych, ich rodziny i przyjaciele też, to nagle uzbierać się może cakiem duża kwota. Może nie od razu, ale... I postanowiłam ustawić sobie takie zlecenie na moim koncie. Czy ktoś z Was przyłączyłby się do takiej akcji?

Katarzyna, mama Krzysia
Obserwuj wątek
    • gawgosia Re: Pomóc Profesorowi Malcowi 04.02.06, 11:16
      Kasiu myślę że to wspaniały pomysł jedno 10 zł nic nie daje ale gdyby robiła to
      spora liczba ludzi to było by wspaniale. Sama jestem w trudnej sytuacji
      materialnej Miałam obiekcje i troszkę wstydziłam się wysyłać takie kwoty. Ten
      pomysł jest wart realizacji Myślę, że nasza sercowa rodzinka to podchwyci i
      zrealizuje. Przyłączam się do tego Tylko podpowiedzcie na jakie konto wysyłać.
      czy na fundację z dopiskiem dla profesora czy na szpital
      Małgorzata mama Filipka (HLHS)
      • gosiap10 Re: Pomóc Profesorowi Malcowi 04.02.06, 11:56
        Wlaczam sie, bo nie chcialabym, zeby doszlo do jakis nieporozumien.

Gosiu, nie wiem jaka fundacje mialas na mysli pytajac, gdzie dokonywac wplaty.
        Dlatego chce Was z gory uprzedzic, ze na dzien dzisiejszy Fundusz na Rzecz
        Dzieci z Wadami Serca nie moze prowadzic zbiorek pienieznych na konkretny
        szpital lub konkretne dziecko.
        Za kilka tygodni mamy posiedzenie Rady Funduszu (w sklad ktorej wchodza rodzice
        dzieci leczonych w roznych osrodkach) i z cala pewnoscia bedziemy mieli
        dyskusje na ten temat, bo problem pojawial sie w minionym roku juz kilkakrotnie.

Uwazam, ze pomysl pomocy finansowej szpialowi, w ktorym leczone sa Wasze dzieci
        jest znakomity i godny nasladowania. Dlatego bardzo zachecam Was do kontaktu ze
        Stowarzyszeniem "Cor Infantis", ktorego glownym celem jest wlasnie poprawa
        warunkow w krakowskim szpitalu www.serce-dziecko.pl .
        Wiecej informacji udzieli Wam z pewnoscia Kasia "kingan75", ktora wydaje mi sie
        dziala w tym stowarzyszeniu.
        Pozdrawiam
        • asiap9 Re: Pomóc Profesorowi Malcowi 04.02.06, 22:22
          to bardzo dobry pomysł jesteśmy za czyli nasz cała rodzinka dajcie znac kiedy i
          na jakie konto mażna wplacac mama ernesta hlhs zachęcam innych
          • kingan75 Re: Pomóc Profesorowi Malcowi 05.02.06, 11:45
            Witam
            Właśnie przeczytałam wątek, i cieszę się, że nie tylko ja myślę o tym w jaki
            sposób wesprzeć dzieci w szpitalu. Już od pewnego czasu wpłacam pieniążki na
            konto Stowarzyszenia Cor Infantis i to nie dlatego, że się do niego niedawno
            włączyłam. Pomyślałam, że drobne kwoty po jakimś czasie uzbierają się w niemałą
            sumkę i już można będzie coś kupić albo coś zrobić. Jeśli takich osób będzie
            więcej to suma ta uzbiera się w krótszym czasie. A im szybciej uzbiera się
            pieniążki, tym szybciej można coś zrobić w szpitalu dla dobra dzieci. Nie ważne
            w jakim Stowarzyszeniu się działa, ważne są intencje i wyniki. Jeśli ktoś
            jeszcze ma zamiar wpłacać pieniążki na tak szczytny cel, to może wpłacić na
            konto Cor Infantis, które pracowicie działa na rzecz Szpitala Prokocimskiego.
            Pozdrawiam wszystkich. Dodam jeszcze, że nowy OIOM Kardiochirurgii Dziecięcej w
            Prokocimiu ma najprawdopodobniej zostać otwarty już w lutym smile.

Konto bankowe jest również na stronie www.serce-dziecko.pl
            Nr: 94191010480008933711210001
            • kingan75 Re: Pomóc Profesorowi Malcowi 06.02.06, 10:51
              94191010480008933711210001
              Deutsche Bank PBC s.a.
              ul. Sarego 2
              Kraków
              • kingan75 Re: Pomóc Profesorowi Malcowi 16.02.06, 12:56
                podgrzewam temat
                • meralda Re: Pomóc Profesorowi Malcowi 16.02.06, 16:20
                  Tak jest, może powinien znaleźć się na górze w dziele z informacjami?

Katarzyna, mama Krzysia (6 tygodni życia, jutro kontrola po operacji)
    • aniurka Re: Pomóc Profesorowi Malcowi 05.02.06, 20:44
      Witam
      Na tej stronie są wszystkie interesujące cię informacje
      www.odnowaszpitala.pl/
      Pozdrawiam Ania mama Alicji
      • stefcianna do Kasi mamy Kacperka 05.02.06, 21:10
        Przepraszam, ale Ania podała namiary na sam szpital, a tu chodzi konkretnie o
        kardiochirurgię. Kasia ja już nie mam ulotek, więc nie mogę podać numeru konta,
        może mogłabyś wpisać dokładne namiary do wpłacania pieniążków. ANIA
    • sara01 Re: Pomóc Profesorowi Malcowi 06.02.06, 13:44
      JESTEM ZA !!! Bardzo proszę o podanie nr. konta , na które mamy wpłacac
      pieniążki , i co wpisywac w tytule przelewu ???
      Właśnie dzisiaj wróciłyśmy z córką z Prokocimia , ale tym razem z oddziału IX-
      chirurgia ( 6 dni ) - Sara miała ropne zapalenie dziąseł , ropień śródkostny ,
      naciek zapalny w okolicy zębów szczęki - usunięto jej 14 ząbków - 11 na górze ,
      i 3 na dole , oczywiście zabieg przeprowadzony w znieczuleniu ogólnym ( dodam ,
      że zabki były lapisowane siedem razy , ale nic to nie pomogło ). Teraz czuje
      się bardzo dobrze , i wygląda SUPER smile

POZDRAWIAMY !
      • kingan75 Re: Pomóc Profesorowi Malcowi 07.02.06, 18:33
        Proszę dopisać w tytule wpłaty np. "akcja odnowy intensywnej terapii
        kardiochirurgii dziecięcej".
        Pozdrawiam
        • kingan75 Re: Pomóc Profesorowi Malcowi 08.03.06, 10:43
          Dla chętnych do pomocy przy wspieraniu działalności Stowarzyszenia Cor Infantis
          informuję, że przy wpłatach w tytule proszę wpisywać treść: "na działalność
          statutową stowarzyszenia". Wtedy wpłacone pieniążki, nawet po zakończeniu akcji
          odnowy intensywnej terapii Kardiochirurgii Dziecięcej zostaną w różny sposób
          przeznaczone na dodatkowe doposażenie oddziału. Pozdrawiam wszystkie serduszka,
          te małe i te duże.
    • dorisek3 Re: Pomóc Profesorowi Malcowi 22.02.06, 11:21
      Dzwoniliśmy do fundacji.Rozmawialiśmy z panią Elżbietą Kowalczyk - sekretarzem
      fundacji. Niestety jeszcze nie jest organizacją pożytku publicznego, więc nic z
      1% rocznie za 2005r,ale można oczywiście wspierać rozbudowę odddziału przez
      comiesięczne wpłaty na konto. Za tydzień ma być wiadomo, czy na rok 2006
      fundacja podejmie współpracę z inną organizacją pożytku publicznego i czy
      będzie można za ten rok przekazać 1%podatku.
      Trzeba dzwonić i zmobilizować ich tam do działania. Kropla drąży skałę.Samo się
      nie zrobi. My w każdym razie zaczynamy!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka