rossa20 24.02.06, 18:48 corka ma 3 tygodnie i dostala katarek , babolki widze ze bardzo jej przeszkadzaja np w jedzeniu czy jest jakis sposob na pozbycie sie ich, oddam ze probowalam papkom ale nic to nie pomoglo.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwiagap1 Re: katarek u noworodka??? 24.02.06, 18:56 polecam Ci lek homeopatyczny euphorbium(koszt ok 25 zł) można go stosować dość często oraz do odciągania wydzielniy z noska przyrząd FRIDA kosztuje około 24 zł jest bardzo przydatna ale po każdym odciągnięciu katarku trzeba dezynfekować aby nie przenosić zarazkow z jednej dziurki do drugiej. Stosuje sie jeszcze sól fizjologiczną oraz maść majerankową pod nosek. u mojego synka to nie skutkowało. Jest jeszcze jeden lek to mucofluid ale jest on tylko na recepte. Nie polecam Ci nasivinu bo jest kiepski a i tak córcia jest za mała.SZYBKIEGO POWROTU DO ZDROWIA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mela79 Re: katarek u noworodka??? 24.02.06, 22:14 u mnie była podobna sytuacja. Polecam Fridę. Przed jej użyciem wpuść do noska po jednej krpoelce soli fizjologicznej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sabdora Re: katarek u noworodka??? 24.02.06, 22:42 a ja polecam wodę morską dla niemowląt jest rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: katarek u noworodka??? 24.02.06, 22:46 Tak ,tak,Frida jest rewelacyjna! Moja córcia miała 3 tygodnie jak złapała katar. I też stosowałam Fridę z solą fizjologiczną. A dezynfekować po co? Przecież kanały nosowe są ze sobą połączone, więc i tak zarazki przechodzą z jednej dziurki do drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: katarek u noworodka??? 24.02.06, 23:44 Zapraszam do wątku FAQ. Znajdziesz tam wiele przydatnych informacji dotyczących katarku. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&wv.x=2&a=32050469 Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś