madix1 04.03.06, 12:19 Zauważyłam dziś u synka (13m.) mały wylew w rogu prawego oka. Mały przechodzi obecnie infekcję wirusową, ma obfity katar i wysoką gorączkę. Czy to może być powodem? Może któraś z Mam miała podobną sytuację i coś podpowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karanissa Re: Wylew w oku 04.03.06, 17:19 Mialam to samo (tzn. moj synek mial). Dwa tygodnie temu zalapal wirusa, stan podgoraczkowy i okrutny kaszel. A do tego jedno oko czerwone jak u krolika, wylew z boczku. Lekarka przepisala sulfacetamidum, a ja zakroplilam na noc kropelke atecortinu. Na drugi dzien bylo o wiele lepiej (z okiem, oczywiscie, bo z wirusem bujalismy sie tydzien). Podobno to ostatni bardzo popularny objaw przy infekcji wirusowej, w zlobku, do ktorego chodzi synek pojawilo sie kilka takich przypadkow: infekcja wirusowa, a jako dodatek czerwone oko. Odpowiedz Link Zgłoś
madix1 Re: Wylew w oku 04.03.06, 19:21 Jestem Ci baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wdzięczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś