malgorzata23c 08.03.06, 12:46 Drogie emamy macie jakieś sprawdzone sposoby na trzy dniówke(chodzi mi o to w jaki sposób radziłyście sobie z gorączką) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renata28 Re: Trzy-dniówka 08.03.06, 13:43 Panadol albo Nurofen (w zawiesinie). Inne leki są niepotrzebna, tzn. mogą być inne przeciwgorączkowe. Gorączka i tak spadała tylko do pewnego poziomu (zawsze jakaś tam była). Cztery dni gorączki, lekka wysypka i było po chorobie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewika84 Re: Trzy-dniówka 08.03.06, 13:54 Witam! 3-dniówkę mamy już za sobą. A co do sposobów: najpierw czopek Eferalgan (podany dwukrotnie-temperatura 38,6;38,4) następnie syropy przy niższej (37,6-8) Panadol i Ibufen. Najważniejsze żeby dziecko chłodzić od zewnątrz, czyli lekkie ubranie, temperatura w pokoju do 21-22 stopni. Acha, mojej Mai bardzo pomaga zdję cie skarpet czy rajtuzów (czego się nawet domaga. Czytałam też o okładach (chłodnych nie zimnych)na czoło i łydki. U mojej córci to niewypał - wpadła w szał przy próbie położenia takowych. Życzę powodzenia EWIKA Odpowiedz Link Zgłoś
aniaka2 Re: Trzy-dniówka 09.03.06, 07:53 Jak już nic nie pomagało i temperatura nie schodziła z 41 to robiliśmy małemu krótką kąpiel w lekko ciepłej wodzie. Oczywiście nie było to dla niego przyjemne ale pozwalało przetrwać do czasu kiedy mozna było podać kolejną dawkę leku przeciwgorączkowego. Lepiej podawać jest ibufen niż paracetamol, ten pierwszy dłużej działa co jest szczególnie ważne w nocy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś