Dodaj do ulubionych

Trzy-dniówka

08.03.06, 12:46
Drogie emamy macie jakieś sprawdzone sposoby na trzy dniówke(chodzi mi o to w
jaki sposób radziłyście sobie z gorączką)
Obserwuj wątek
    • renata28 Re: Trzy-dniówka 08.03.06, 13:43
      Panadol albo Nurofen (w zawiesinie). Inne leki są niepotrzebna, tzn. mogą być
      inne przeciwgorączkowe. Gorączka i tak spadała tylko do pewnego poziomu (zawsze
      jakaś tam była). Cztery dni gorączki, lekka wysypka i było po chorobie.
      Pozdrawiam
    • ewika84 Re: Trzy-dniówka 08.03.06, 13:54
      Witam! 3-dniówkę mamy już za sobą. A co do sposobów: najpierw czopek Eferalgan
      (podany dwukrotnie-temperatura 38,6;38,4) następnie syropy przy niższej (37,6-8)
      Panadol i Ibufen. Najważniejsze żeby dziecko chłodzić od zewnątrz, czyli lekkie
      ubranie, temperatura w pokoju do 21-22 stopni. Acha, mojej Mai bardzo pomaga
      zdję cie skarpet czy rajtuzów (czego się nawet domaga. Czytałam też o okładach
      (chłodnych nie zimnych)na czoło i łydki. U mojej córci to niewypał - wpadła w
      szał przy próbie położenia takowych. Życzę powodzenia EWIKA
    • aniaka2 Re: Trzy-dniówka 09.03.06, 07:53
      Jak już nic nie pomagało i temperatura nie schodziła z 41 to robiliśmy małemu
      krótką kąpiel w lekko ciepłej wodzie. Oczywiście nie było to dla niego przyjemne
      ale pozwalało przetrwać do czasu kiedy mozna było podać kolejną dawkę leku
      przeciwgorączkowego. Lepiej podawać jest ibufen niż paracetamol, ten pierwszy
      dłużej działa co jest szczególnie ważne w nocy.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka