edysia30 24.04.06, 22:33 Kurcze może mi ktoś to wyjaśnić! Mój 4-ro letni syn przechodził ospę, a ja dzisiaj widzę u siebie krostki wodniste. Jakie mogą być skutki jeżeli będę chodziła dalej do pracy? co zażywac? pomocy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mami7 Re: OSPA po 30??? 24.04.06, 22:53 Ja miałam ospę w wieku 30 lat i po pierwszych bąblach pojawiły się ich dziesiątki i gorączka powyżej 39 C. Nawet jesli nie będziesz wysoko gorączkować, czego Ci oczywiście życzę, to powinnas tak jak i dziecko wczesniej przesiedzieć ospę w domu. Dorosłym z reguły aplikują jakies leki przeciwwirusowe, typu Heviran. Z reguły, bo ja akurat tego nie dostałam. Spędziłam ponad 10 dni w łóżku. Zadzwoń do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: OSPA po 30??? 24.04.06, 23:31 Idź do lekarza, niech potwierdzi, że to ospa. Jeśli okarze się, że to ospa to nie bedziesz mogła chodzić do pracy, to normalne bo będziesz ZARAŻAC!!!! Ja pzrchodziłam ospę w wiku 18 lat, byłam strasznie obsypana krostami, natomiast moja koleżanka z pracy w wieku lat 40- kilku i miała tych krost może 10 na całym ciele. nie ma reguły,ale nastaw sie na porządne wyleczenie aby nie było komplikacji Odpowiedz Link Zgłoś
asa441 Re: OSPA po 30??? 25.04.06, 08:38 ja miałam ospę w wieku 35 lat, cała byłam obsypana krostami.spędziłam 3 tygodnie w domu.nie lekceważ ospy, nie wolno wychodzić z domu, możesz mieć poważne powikłania Odpowiedz Link Zgłoś
kajkai Re: OSPA po 30??? 25.04.06, 09:44 Lekarz poinstruowal mnie , ze dorosli BARDZO ciezko przechodzą ospę. Musisz siedziec w domu dla wlasnego dobra ! Moze grozić ci silne zapalanie pluc z zagrozeniem życia wlacznie. Po co ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
ania19771 Re: OSPA po 30??? 25.04.06, 10:04 ja w marcu przechodziłam to paskudztwo-ale tuz przed i w trakcie(pierwsze trzy dni)czułam sie fatalnie-wysoka goraczka dreszcze i maksymalne osłabienie-ale potem wszystko wracało do normy ale ze wzgledu iz jest to choroba zakażna nie mogłam wychodzić do pojawienia sie ostatniego "strupa".niby dobrze wyleczona ospa a do dziś mam problemy z powrotem do zdrowia..bardzo szybko sie przeziebiam-praktycznie cały czas mam katar-- Pozdrawiam i życze szybkiego zasuszenia tych krostek Odpowiedz Link Zgłoś
edysia30 Re: OSPA po 30??? 25.04.06, 12:00 Właśnie byłam u lekarza. to faktycznie ospa tak że jestem "ugotowana". Bardzo mi to nie na rękę, ale jak to mówią choroba nie wybiera!!! Dzięki wszystkim za rady. pozdrawiam-ospowiczka Odpowiedz Link Zgłoś