Dodaj do ulubionych

jak długo

14.05.06, 18:36
Jak długo przebywa dzieciątko po operacji HLHS na oiomie,moja Pati urodziła
się 3.05.06 a w czwartek 11.05.06 była operowana dziś jest niedziela i
lekarz mówi, że jest bez zmian i stan jest stabilny a mała cały czas przebywa
na oiomie.Nie wiem co to znaczy jestem z Bydgoszczy a kruszynka leży w
Krakowie,bardzo się martwie,jestem przygnębiona proszę doradzcie coś,może
macie pomysł na przetrwanie tego trudnego okresu.Pozdrawiam mama Ada
Obserwuj wątek
    • asiap9 Re: jak długo 14.05.06, 20:38
      witam to zalezy juz od naszych dzieciakow jak sobie radza po operacji wiem ze
      sa rozne komplikacje pooperacyjne ale nie kazde dziecko to przechodzi jest w
      dobrych rekach lekarze musz byc pewni ze twoja mala sobie poradzi bad cierpliwa
      ja czekalam 2 miesiace jak mi mojego synka przeniesli na oddzial ale wtedy mial
      zapalenie pluc i bakterie w krwi ale wszystko sie dobrze skonczylo i potem
      poniecalych 2 tygodniach bylismy w domu zycze powodzenia i zdrowia dla malej
      mama ernesta hlhs
      • izakam51 Re: jak długo 14.05.06, 21:20
        Wiem jak ci jest cieżko, zwłaszcza, ze jesteś daleko od małej,sama to już
        przeżyłam trzykrotnie, ale jeśli lekarze mówią, ze stan jest stabilny, to dobra
        wiadomość, tzn, że nic złego sie nie dzieje. W wekendy zwykle nie przeprowadza
        się operacji i nie potrzeba zwalniać miejsc dla nowych dzieci na IT.Napewno
        jutro, jak bedzie profesor i stan małej na to pozwoli lekarze zadecydują o
        przeniesieniu na oddział. A na IT dziecko jest bezpieczne, pod stałą opieką
        lekarzy i pielęgniarek. Będzie dobrze, trzymamy za was kciuki i życzymy zdrówka
        dla małej, aby jak najszybciej powracała do sił. A ty odpoczywaj, bo pewnie
        niedługo będziesz z małą i będzie ci potrzeba dużo siły.
        Pozdrawiam. Iza
        • monianar Re: jak długo 15.05.06, 09:48
          witam,
          niestety każda z nas musi przejść ten trudny dla nas i naszych dzieciątek czas.
          moja Natalka miała tydzień jak ją operowali i było dobrze ale niestety po tyg.
          od operacji miała zakażenie krwi i jej pobyt na intensywnej się przedłużył do 2
          miesięcy. wieżę w to że wy wyjdziecie szybciutko na odział a potem do domciu. u
          nas to tak długo trwało ale teraz jestem najszczęśliwszą mamą na świecie,
          naprawde warto czekać i modlić się o zdrowie naszych pociech. trzymam za was
          mocno kciuki..

Monika mama Natalki 6m-cy (hlhs)
    • cartwood Re: jak długo 15.05.06, 10:17
      Witaj,
      trzymam kciuki za Twoje maleństwo, trzeba wierzyć, że jest w najlepszych
      rękach. Ja tez jestem z Bydgoszczy, więc może mogłybyśmy się jakoś skontaktować?
      Bądź dobrej myśli.
    • monikakonieczka JA TEŻ JESTEM Z kuj.-pom 15.05.06, 10:20
      Cześć.Mój syn też ma HLHS,a mieszkam w Mogilnie w kujawsko-pomorskim tj.60km od
      Bydgoszczy z tym,że Mati jest prowadzony przez ICZMP w Łodzi.To jak długo
      Maleństwo leży na OIOM-ie to zależy od tego jak sobie radzi z oddechem,jak
      pracuje serduszko i czy nie ma innych powikłań,a stan stabilny można uznać za
      dobry w tym sensie,że się nie waha w jedną ani w drugą stronę tylko jest na
      stałym poziomie.Pozdrawiam serdecznie Monika mama Mateusza z HLHS i zdrowej
      Kingi.
    • basikrzy Re: jak długo 15.05.06, 13:49
      po pierwszym etapie HLHS maluszki potrzebują trochę więcej czasu, żeby nabrać
      sił, rekordzista poszedł na oddział chyba po dwóch tygodniach, ale potem
      jeszcze na krótko wracał na IT (oiom), mój synek leżał na IT 1,5 miesiąca bo
      długo był pod respiratorem i miał zakażenie bakteryjne, potem poszliśmy na
      oddział, ale dostał zapalenia płuc i musiał wrócić na IT (to były dla nas
      ciężkie chwile), ale po dwóch tygodniach znów byliśmy na oddziale, a po pewnym
      czasie wypisali nas do domu,
      gdy dziecko jest na IT (oddział intensywnej terapii), rodzice nie mogą zbyt
      długo przebywać z nim, ale kiedy jest już na oddziale, można być z nim cały
      czas i wtedy dziecko takiej opieki bardzo potrzebuje
      pozdrawiam i życzę wytrwałości
      Baśka mama Bartka HLHS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka