Dodaj do ulubionych

Trzeci migdał

16.05.06, 13:28
Witam!
Czy ktoś z was ma taki problem u swojej pociechy. Ja ostatnio zauważyłam jak
moja córka 5 lat w nocy strasznie chrapie, zapalenie ucha opstatnio trochę
mnie to zmartwiło i wybrałam się do laryngologa i co się okazalo moja córka
ma przyrośnięty trzeci migdał, nie wiadomo jak duży będzie w środę
prześwietlenie.Proszę napiszcie mi coś na ten temat lekarz powiedziła że jak
duży to operacyjnie się udsuwa .Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • magdalena18 Re: Trzeci migdał 16.05.06, 16:43
      Sa różne szkoły jak dziecko przy tyum nie choruje nie miewa bezdechów w czasie
      snu, nie ma problemów z uszami, niedosłuchu to się go nie uswa. Moje dzieci (4l)
      są po zabiegu usunięcia 3 migdała i pomniejszenia bocznych ale za wcześnie żeby
      mówić o efektach - córka miałą zabieg w połowie marca a syn w połowie kwietnia.
      Ja zdecydowałam się w końcu po długim okresie wątpliwości, ale głównie dlatego
      że każda choroba kończyła się wysiękowym zapaleniem ucha i niedosłuchem.
      Obecnie maja katar i lecze je domowymi metodami, chodzą do przedszkola.
      Zobaczymy jak się skończy, przed zabiegiem zazwyczaj każdy katar był z gorączką,
      po tym angina albo ostre zapalenie uszu, następnie wysiekowe zapalenie ucha. Lub
      druga opcja infekcja z gorączką leczenie bez antybiotyków trwało ok. 3 tygodni.
      Tu nie ma mądrych i różne są opinie. Różne dzieci różnie reagują na taki zabieg.
      U jednych jest poprawa a u innych nie ma. Sama musisz podjąć decyzję oczywiście
      najpierw konsultując sprawę z lekarzem. Ja byłam chyba u 4 różnych a i tak
      miałam wątpliwości. Sama widzisz. Pozdrawiam. Powodzenia
      • masara25 Re: Trzeci migdał 16.05.06, 17:56
        Moja córcia też miałą usuniete 3 migdały, chrapała, każda infekcja konczyła sie
        anginą. teraz mniej choruje, ma lżejsze objawy, nie chrapie, przesypia całą
        noc.jak chrapała, spała z otwartą buzią, ja miałąm tak samo porzez co mam
        wysunietą górną szczękę, chciałąm jej tego oszczędzić, to nie tragedia, ale po
        co ma nosić aparat.
        U nas chyba zabuieg pomógłsmile
    • makare1 Re: Trzeci migdał 16.05.06, 18:05
      Sama musisz podjąć decyzję, bo jedne dzieci przestają całkowicie chorować,
      zaczynają ładnie jeść->szybko zaczynają rosnąć, są po prostu dobrze dotlenione;
      inne chorują nadal, może troszkę mniej i wtedy bez leczenia poprawiającego stan
      śluzówek się nie obejdzie. Najważniejszym wskazaniem są niedosłuchy
      i "wysiękowe ucho" oraz bezdechy. Życzę Ci trafnie podjętej decyzji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka