Dodaj do ulubionych

ZNÓW SIUSIA....

24.05.06, 09:57
Drogie mamy,proszę o poradę: moja 2,5-latka już od pół roku chodzi bez
pieluszki.Teraz zaczyna znów siusiać w nocy i zdarza się jej też pomoczyć
majteczki w przedszkolu.Mocz był w badaniu - wyszedł ok.Mała ma bezstresowe
życie,jest jedynaczką.Raczej wykluczam problemy psychiczne.Może dzieci mają
takie chwile "załamań"?? Proszę o Wasze doświadczenia smile Serdecznie
pozdrawiam!J.
Obserwuj wątek
    • paula814 Re: ZNÓW SIUSIA.... 24.05.06, 10:25
      Moja córcia miała takie problemy do 4,5 roku. Nic na to nie mogliśmy poradzić.
      Były tablice ze słoneczkami i ciemnymi chmurami, pochwały za suche noce itp.
      Niestety nic nie pomagała aż wreszcie przestała się moczyć.
      PS. Zaopatrzyliśmy się w podkład nieprzemakalny do łózeczka i po prostu ciągle
      go praliśmy.
      Życzę dużo cierpliwości i suchych dni i nocy.
      • jorawi Re: ZNÓW SIUSIA.... 24.05.06, 10:50
        Witaj paula814,dziękuję za Twoją odpowiedź.Niepokoi mnie to,że przez ostatnie
        pół roku nie siusiała do łożka i majteczek,a nagle zaczęła.Tak się cieszyłam,że
        córka szybko przestała nosic pieluszki,a tu widzę,że to jeszcze nie jest koniec
        tych problemów winkOK,uzbrajam się w cierpliwość smile Wiem,że do 5-go roku życia
        może się dziecku zdarzać "wpadka",ale dlaczego kilka dni i nocy pod rząd sad ?
        Pozdrawiam Cię serdecznie,jeszcze raz dziękuję za odpowiedź smileJ.
        • paula814 Re: ZNÓW SIUSIA.... 24.05.06, 10:56
          Nie umiem odpowiedzieć na pytanie dlaczego, ale moja mała też tak miała że
          kilka dni lub tygodni było such a tu nagle znowu siusiała. Ja moją córcię to
          długo trzymałam w nocy w pampersie i albo rano był suchy albo nie. Wierzę Ci bo
          ja też strasznie się denerwowałam kiedy miała już 3,5 roku i siusiała w nocy.
          Pocieszę Cię Twoje dziecko jest jeszcze w wieku kiedy może mieć problemy z
          kontrolą oddawania moczu jest jeszcze malutka. (Mojej bratowej dziecko ma 2,2 m-
          ce i nie potrafi nawet korzystać z nocnika). Poczekaj jeszcze troszkę, daj jej
          czas a może szybko się nauczy. Możesz zapytać lekarza, ale chyba nic nowego nie
          powie.
          Pozdrawiam Kasia
    • mieszkowamama Re: ZNÓW SIUSIA.... 24.05.06, 11:31
      Mój synek (2,8) jeszcze miesiąc temu miał tydzień, że posikiwał w majteczki. A
      pielucha poszła w odstawkę prawie rok temu. Zdarzają się takie okresy, ale mam
      nadzieję, że już coraz rzadziej.
      • aw12345 Re: ZNÓW SIUSIA.... 24.05.06, 21:52
        A moze to wplyw przedszkola. U nas bylo podobnie. Wszystko bylo super, wolami
        ja wciagalismy z przedszkola (a miala 3,5 roku). Tyle, ze zaczela popuszczac i
        to nie siusiu. W domu bylo OK, tylko zdarzalo sie w przedszkolu. A potem
        przeszlo. Bedzie dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka