graob 05.06.06, 22:37 Czy ściągacie katar z nosa dwuletniego dziecka aparatem Frida? Czy ma sens zakup tego aparatu?Jeśli ktoś stosował proszę podzielcie się opinią.Moja córeczka nie umie jeszcze wydmuchać nosa i każdy katar kończy się kaszlem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graob Re: "Frida" a dwuletnie dziecko 05.06.06, 23:59 Zależy mi na waszej opini.Dziecko ma znowu katar i oczywiście już kaszle,potem tygodnie z doleczaniem,poradzcie czy odciągacz kataru "Frida" ewentualnie"Katarek" ma sens u zbuntowanego dwulatka.Pozdrawiam Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: "Frida" a dwuletnie dziecko 06.06.06, 05:22 Witaj! ja uzywalam "Frida" gdy moje dzieci chorowaly w marcu (caly miesiac biedaki chorowaly az zakonczylo sie zapaleniem pluc). Mlodszy mial 16 mies, starszy 4 latka. Mlodszy synek bal sie, ale nie mysle ze dlatego ze oczyszczanie noska jest bolesne czy nieprzyjemne w ten sposob(no moze troszke). Po prostu bylo to cos nowego. Jednak ulga w oddychaniu byla wielka, tym bardziej ze Bartus latwo lapie zapalenie krtani, czego ryzyko moze zwiekszyc zalegajacy katarek. "Fride" uzywlismy tez w nocy i dzieci nawet sie nie budzily przy tym. Dla mnie rewelacja, znacznie lepsze to i bezpieczniejsze niz gruszki . (nie trzeba wprowadzac rurki gleboko do noska) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saba63 Re: "Frida" a dwuletnie dziecko 06.06.06, 14:06 Co to jest "Frida" i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
tolka3 Re: "Frida" a dwuletnie dziecko 06.06.06, 14:51 Ja kupiłam fridę, gdy mała miała ponad 2 lata, bo każdy katar kończył się brzydkim kaszlem. Koszt niewielki a ściąga świetnie, więc warto, jeśli dziecko nie potrafi wydmuchać noska. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia97 Re: "Frida" a dwuletnie dziecko 06.06.06, 16:24 Ja używam fridy jak mój mały skonczyl 4 tygodnie.Bardzo polecam fridę jest nie droga a bardzo skuteczna.Odkąd używam fridy maly nie mial zapalenia oskrzeli ani zapalenia krtani ,idealnie oczyszcza nosek dziecka,tylko przed kazdym użyciem trzeba nosek nawilżyc strimarem (sol morska albo solą fizjologiczną) Frida jest super!!!!!! Bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś