Dodaj do ulubionych

Bardzo się boję

08.06.06, 22:28
Dziewczyny, mój maluszek dziś znów ma kolejny ropień w ranie pooperacyjnej, w obrębie blizny sad( Lekarz kazał mi to smarować maścią z antybiotykiem, ale to nie bardzo pomaga. Co ja mam robić? Strasznie się boję jakiegoś zakażenia. Były już robione badania na posiew, ale nic nie urosło, i nawet nie wiem z czym walczyć... A od operacji już 4 miesiace, dalczego teraz?
I jeszcze to resztkowe VSD... Czy na prawdę nikt na forum nie maiał takiego przypadku, że po operacji został przeciek? Napiszcie cos, bo ja chyba zwariuje ze strachu

Katarzyna mama Krzysia (IAA - teraz VSD, CoA)
Obserwuj wątek
    • izakam51 Re: Bardzo się boję 08.06.06, 22:50
      Napisałam na pocztę gazetową
      Iza
    • ogis1 Re: Bardzo się boję 08.06.06, 22:50
      A może zmienić lekarza ,co do ropienia ranki. A przeciek ?? u nas też mamy
      problem z przeciekiem -niewielkim ale jest, lekarze mają nadzieję że się
      zabliźni. My też mamy.13czerwca jedziemy na kontrolę, boję się ale jestem
      dobrej myśli.
      ppozdrawiam Ewa mama Julki
    • ewmar3 Re: Bardzo się boję 08.06.06, 23:49
      moj synek mial rope w ranie pooperacyjnej po 2 operacjach serduszka(zespol
      ebsteina) pierwszy raz to bylo jeszcze w szpitalu a 2 raz to po wyjsciu ze
      szpitala (to bylo po ok. 3 tyg od operacji ) my zdecydowalismy wrocic do
      szpitala w ktorym maly byl operowany(krakow-prokocim) codziennie oczyszczano
      rane i dostawal antybiotyk w sumie bylismy ok 10 dni w szpitalu wszystko
      oczywiscie skonczylo sie dobrze ale strachu bylo sporo nie martw sie napewno
      tez bedzie dobrzepozdrawiam ewa
      • meralda Re: Bardzo się boję 09.06.06, 19:59
        Bardzo dziękuję, że się odezwałyście. Jakoś mi raźniej, kiedy ktoś odpowiada na moje pytania - nie czuję się wtedy taka samotna. Nawet jeżeli nie znacie wszystkich odpowiedzi, tak jak ja ich nie znam.
        Mój niepokój o ropne zmiany w ranie okazał się tak silny, że nie wytrzymałam i zadzwoniłam na Prokocim. Lekarz wyjasnił mi, że to nie bakterie, tylko odczyn alergiczny na rozpuszczające się szwy. Dopiero teraz to wychodzi, bo mały miał ostatnio zapalenie dróg moczowych i wtedy podobno zdarza się, że powstają jakies antygeny i ranka ropieje nieznacznie. Gdyby się nasialało to mamy szwy usunąć. A jeżeli nie, to przemywać i przeczekać.
        Nawet nie wiecie, jak mi ulżyło...

Katarzyna, mama Krzysia (IAA - teraz VSD, CoA)
        • ogis1 Re:Masz rację, tyle pytań bez odpowiedzi. 09.06.06, 20:09
          Dobrze, że to forum istnieje, bo inaczej można zwariować.Czujesz, że nie jesteś
          sama ze swoim problemem, a to już dużo, oj dużo.
          Cieszę sie że się wyjaśniła sprawa z ropieniem, No a teraz to już chyba tylko
          będzie dobrze.

Życzę zdróweczka dla Krzysia, a dla mamy mniej stresów

Pozdrawiam Ewa , mama Julki/po operacji "kanału"/
          • meralda Re:Masz rację, tyle pytań bez odpowiedzi. 09.06.06, 20:31
            Daj znać, jak wyniki kolntroli - koniecznie !
            Ja przed echem bałam się strasznie, przed następnym bać się będę też. Trzymam kciuki smile

Katarzyna mama Krzysia (IAA - teraz VSD, CoA)
        • basikrzy Re: Bardzo się boję 10.06.06, 09:46
          u niektórych goi się błyskawicznie, a innym ciągnie się gojenie trochę dłużej,
          u nas też pojawiały się ropne bąbelki, ale kazali przemywać betadyną
          (wysuszanie) i niczym nie kremować i się wygoiło, inna mama opowiadała, że
          lekarze kazali jej przy kąpieli myć ranę szarym mydłem i też po pewnym czasie
          się zagoiło, będzie dobrze, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka