ika99 09.06.06, 14:53 prosze o porade corka ma ospe, jest wysypana doslownie WSZEDZIE Zauwazylam tez zmiany w buzi czy ktos spotkal sie z podobna sytuacja? mozna czyms smarowac w buzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubi21 Re: ospa 09.06.06, 15:44 Zdarzają się takie przypadki gdy ospa jest prawie wszędzie, również w buzi. Poniewaz jest to uciązliwe dla dziecka a pudrodermem w buzi smarować nie wolno niektórzy lekarze przepisuję lek Isoprinosine, aby zapobiec swędzeniu. Mój synek własnie zakonczył przygodę z ospą i dzieki tym tabletkom nie drapał się prawie wcale, a choroba przebiegała spokojnie. Uwaga moderatorska: post zostanie przeniesiony na forum zdrowie dziecka, ponieważ to jest przeznaczone do spraw regionalnych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_goda Re: ospa 10.06.06, 22:08 Moja corka tez strasznie przeszla ospe, miala wtedy niecale 2 lata i lekarz powiedzial, ze nie mozna jej jeszcze podac Heviranu(?), ktory dostawal starszy syn. Corka miala bardzo wysoka goraczke i byla wysypana doslownie wszedzie, w buzi, miedzy palcami rak i stop, na placach i brzuszku to byla doslownie jedna wielka chrosta. Dostala jakis inny lek, niestety nie paietam juz nazwy i podawalam jej Fenistil, jakos to przezylysmy choc pierwsze 4 dni spedzila u mnie na rekach polprzytomna. Teraz ciesze sie ze choroba juz za nami. Odpowiedz Link Zgłoś