jukilop 09.06.06, 17:52 czy robiliscia badania Waszym dzieciom Marcin ma AST i ALT w normie , natomiast BILURBINĘ całkowitą podwyższoną norma 0,00-1,00 a on ma 2,05 co to moze znaczyć , czy ktoś z Was wie???? antygen HBs ma ujemny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meralda Re: AST ALT BILIRUBINA ?????????? 09.06.06, 20:36 Czasem tak jest przy różnych zmianach w pracy wątroby. Krzyś miał powiększoną wątrobę od urodzenia do operacji i dopiero teraz lekarz z zadowoleniem stwierdził, że jest już niewyczuwalna. Jak antygen wyszedł ujemny to żółtaczki nie macie, a to już dobra wiadomość. Znałam osobę dorosła, która nadmiar bilirubiny miała w dużym stresie. Nic wiecej nie umiem powiedzieć, musiałby się wypowiedzieć lekarz pediatra. Napisz, jak bedziesz wiedzieć coś więcej. Katarzyna mama Krzysia (IAA - teraz VSD, CoA) Odpowiedz Link Zgłoś
jukilop Re: AST ALT BILIRUBINA ?????????? 09.06.06, 21:19 dzieki napewno napisze zawsze dziele się każda informacją bo wiem że to sie może komuś przydać dzieki temu forum - wypowiedziom - połączyłam serce i wątrobę - potwierdziła to też Connie dlatego zrobiłam te badania ( jeszcze zrobię USG) w przyszłym tygodniu pozdrawiam Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
jukilop Re: AST ALT BILIRUBINA ?????????? 10.06.06, 13:52 a to odpowiedział mi Connie moze komus sie przyda dziś powtaerzaliśmy badanie - wieczoraem napisze co wyszło cyt CONNIE A anty-HCV robiliscie? Malo prawdopodobne ,zeby podwyższony poziom bilirubiny ( i tylko bilirubiny) wiązał się z uszkodzeniem prawego serca ( w stopniu o ktorym opisujesz w echach). Może to zespól Gilberta?(tu link:www.emedica.pl/szczeg_choroby.php3?nr=46&typ=1). A może jakas niescislośc laboratoryjna? Odpowiedz Link Zgłoś
jukilop Re: AST ALT BILIRUBINA ?????????? 10.06.06, 22:18 powtórzone badanie niestety dało taki sam wynik podwyzszona bilirubina całkiowita 38,04 umol/l wart ref. 3,0-21,0 natomiast bilirubina bezpośrednia 6,60 umol/l wart.ref 0,0-6,8 a bilirubina posrednia 31,44 (brak wart.ref ) w poniedziałek pójdę z tym do lekarki -pediatra zobaczymy co ona powie zostało mi jeszcze do zrobienia USG napiszę co wyszło Odpowiedz Link Zgłoś