marta1382 25.07.06, 10:06 Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na katar? Moja 3-mies. córka ma katar prawie od urodzenia, pediatra zalecił stosować wodę morska ale to jedynie pozwala usunąć katar z noska na kilka godzin. A jak się go pozbyć na stałę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: katar u niemowlaka 25.07.06, 10:07 a jak ten katar wygląda, są jeszcze inne dodatkowe objawy Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi Re: katar u niemowlaka 25.07.06, 10:09 a jaka jest przyczyna tego kataru? bo chyba od tego zalezy, jak sie go pozbyc... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
arcoiris Re: katar u niemowlaka 25.07.06, 10:21 Może trzeba zrobić wymaz z noska? Czasem jakaś bakteria się zasiedzi i dopiero specjalny antybiotyk zadziała? A jak w wymazie nic nie będzie to pewnie alergia? Poza tym najlepiej robić inhalacje z soli fizjologicznej (inhalator około 150 złotych) i oczyszczać nosek Fridą. Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
marta1382 Re: katar u niemowlaka 25.07.06, 10:22 Córka ma skazę białkową i początkowo był on wodnisty, teraz jest bardziej gesty, uniemozliwia dłuższy sen i w ogóle utrudnia oddychanie. Wiem że przy alergii to trudne, ale może da się go jakoś pozbyć? Alergeny są od 2 mies. odstawione i objawów na skórze już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi Re: katar u niemowlaka 25.07.06, 10:39 > alergii to trudne, ale może da się go jakoś pozbyć? Alergeny są od 2 mies. > odstawione i objawów na skórze już nie ma. jesli katar nadal jest, to raczej nadal jest jakis alergen w otoczeniu; moga byc roztocza, moga byc plesnie (przy obecnej pogodzie jest ich ogromne stezenie), pylki i pewnie pare innych czynnikow u starszego dziecka mozna by probowac z jakims antyhistaminem, u takiego malucha to chyba jednak tylko nawilzanie noska, ew. spray euphorbium. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: katar u niemowlaka 25.07.06, 10:40 tyle że Euphorbium też podziała na chwilę, skąd jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: katar u niemowlaka 25.07.06, 21:51 Miałam podobny przypadek.Moja pediatra na początku też zalecała tylko wodę morskąPóźniej był nasivin soft a od alergologa buderhin.Brała też atecortin i stosowaliśmy maść majerankową.Wszystko konsultuj z lekarzem.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś