Dodaj do ulubionych

co potrzebne dziecku ?-operacja serca

02.09.06, 16:59
Tytuł trochę może niejasny, ale chodzi o to co powinnam wziąc dla dziecka doz
szpitala. Mamy ptrzyjęcie w przyszła niedzielę do Poznania i chciałam
dowiedziec sie od doświadczonych rodziców, jakie najlepiej wziąc ubranka i
inne przybory. My jesteśmy spoza Pznania i mam też problem z noclegiem. Czy
zna ktoś jakieś tanie noclegi w poblizu Szpitalnej w Poznaniu. Za wszystkie
rady będe bardzo wdzięczna
Obserwuj wątek
    • edytek1909 Re: co potrzebne dziecku ?-operacja serca 02.09.06, 19:14
      Hej
      Moja Nika wielokrotnie byla hospitalizowana w Poznaniu.Dla rodzicow dzieci
      kardiochirurgicznych znajduje sie na terenie szpitala hastel gdzie jedno z Was
      moze za kwote oklo 15-18 zl nocowac numer tel. 061-849-16-00,lub kocowka 05.
      Wezcie ze soba recznik dla dziecka,wszelkie przybory toaletowe typu
      pieluszki,mydlo,pampersy,oliwki.Ubranka najlepiej rozpinane z przodu-po wyjsciu
      z OIOM-u dzieci moga nosic ubrania wlasne
      • edytek1909 cd 02.09.06, 19:17
        Jesli będzieci chcieli wiedziec wiecej mozecie zadzwonic do mnie na nr 600-496-
        970 na wszystkie pytania udziele Wam odpowiedzi.
        Pozdrawiam
        Edyta mam Niki z TAC i Karola zdrowego
    • konefka29 Re: co potrzebne dziecku ?-operacja serca 03.09.06, 10:05
      Wezcie jakas myjke i plyn do kapieli i recznik, bo po operacji bedziecie myc
      dziecko na lezaco.
    • michaleksylwi1 Re: co potrzebne dziecku ?-operacja serca 04.09.06, 16:28
      Bardzo dziękuje za wasze odpowiedzi. Jestem taka zestresowana ta operacją,
      także tym że nie mogę być z moim maluszkiem w nocy. Na razie nie mogę się
      dodzwonić do hotelu, ale wiem że tam trudno o miejsca. Bardzo by mi ulzyło
      gdybym miała nocleg i to jak najblizej szpitala. Może macie namiary w razie co
      na jakieś schroniska, prywatne kwatery.
      Będę bardzo wdzięczna
      Sylwia
      • michaleksylwi1 do edytek1909 04.09.06, 16:31
        Bardzo ci dziekuję za informacje.Jeśli pozwolisz to zapisałam twój numer
        komórki. Jestem taka zagubiona , boję sie strasznie.
        Sylwia
    • i.w.a Re: co potrzebne dziecku ?-operacja serca 05.09.06, 00:05
      hej jezeli będziecie w niedzielę w Poznaniu nikogo nie bedzie w hostelu bo on
      jest przy poradni a ta w weekendy jest nieczynna.ale możecie zawsze zapytać się
      matek z oddziału ktore tam są o wolne pokoje jeżli tam będą wolne łóżka napewno
      was wpuszcza ja przynajmniej tak robiłam siostry z poradni sa potem trochę złe
      za taką samowolkę ale jak się wszystko ureguluje napewno zrozumieją sytuację.a
      pozatym w recepcji były (rok temu)adresy i telefony osób wynajmujących
      pokoje.mam nadzieję że wszystko się wam uda.w najgorszym wypadku tą jedną noc
      spędzicie w samochodzie aw poniedziałek hotel jest otwarty od 8 trzeba iśc do
      dyżurki pielęgniarek w poradni(ten sam budynek)pozdrawiam i życze pomyślnego
      przebiegu zabiegu dla dziciątka .Iwona i Wiki TGA
    • paso Re: co potrzebne dziecku ?-operacja serca 05.09.06, 10:01
      Weź kaftaniki , które rozpinają się z przodu - najlepiej na całej długości.
      Robi takie np. 5-10-15. Wkładasz tylko rękawki a całą resztę zapinasz.
      Zakładanie dziecku czegoś przez głowę , gdy ma kaniulę centralną i elektrody od
      monitorów jest bardzo trodne.
      • jukilop Re: co potrzebne dziecku ?-operacja serca 05.09.06, 10:59
        jeśli nic nie znajdziesz służę pomocą mieszkam 30 min od szpitala ale dojazd
        jest tramwaj , autobus - to nie daleko
        pozdrawiam Cię
        Magdalena
        • jukilop Re: c.d. 05.09.06, 11:21
          a samochodem 10 min
          • jukilop Re: c.d. 05.09.06, 11:55
            podbijam mam nadzieję że tu zajrzysz !!! Sylwio
    • michaleksylwi1 Re: co potrzebne dziecku ?-operacja serca 05.09.06, 17:20
      Mam jak na złośc awarię internetu w domu i dopiero po południu moge skorzystać
      u rodziny. Bardzo wam wszystkim dziękuje za informację i pomoc. Niestetety noc
      w samochodzie odpada bo mąż wraz od razu do domu i ja sama zostaję. Dzwoniłam
      do hostelu i dowiedziałam się że dopiero mogę coś wiedzieć na temat miejsca w
      piątek po południu, ale raczej nie mam co liczyć na nocleg, bo jest nawał.
    • michaleksylwi1 do Jukilop 05.09.06, 17:23
      Jestem ci bardzo wdzięczna że jesteś gotowa mnie przenocować. Mam nadzieję że
      jednak jakoś znajdę sobie nocleg, bo nie chciałabymbym się zwalac na
      głowę.Jednakże jakoś mi lżej na duchu że moge skorzystać z takiej możliwości,
      bo teraz nie tylko operacja synka mnie stresuje, ale i to że zamiast z nim byc
      w szpitalu będę latać po Poznaniu, którego kompletnie nie znam i szukać
      noclegu. Bardzo dziękuję.
      Sylwia
    • michaleksylwi1 Re: co potrzebne dziecku ?-operacja serca 05.09.06, 17:26
      Acha i mam jeszcze jedno pytanie . Mój synek jest strasznym niejadkiem i je
      niewiele potraw, wątpie czy będzie jadł te szpitalne. Czy można przynosic na
      oddział jedzenie dla dzieci ( jak już będzie mógł oczywiście jeść) i czy jest
      tam możliwość przygotowania?
      Sylwia
      • edytek1909 Re: co potrzebne dziecku ?-operacja serca 05.09.06, 17:41
        Sywia
        Zadzwon do mnie jutro,odszukam wszystkie info jakie mialam o kwaterach
        prywatnych.Nic szukac nie bedziesz,znajdziemy Ci pokój jeszcze zanim
        wyjedziecie!!
        Edyta
        • michaleksylwi1 do edytek1909 05.09.06, 18:29
          Na prawdę jestem ci ogromnie wdzięczna, bardzo dziękuje. A w jakich godzinach
          najlepiej moge dzwonic?
          Sylwia
          • edytek1909 Re: do edytek1909 06.09.06, 13:31
            Zadzwon dzis wieczorem po 21,dowiem sie cos w miedzyczasie!!
            Edyta
    • madzialena36 Re: co potrzebne dziecku ?-operacja serca 05.09.06, 17:54
      Byłam z synkiem na szpitalnej od kwietnia do czerwca.w hostelu trudno o miejsca
      ale portier w klinice posiada kontakty tel do osób mieszkających w poblizu
      kliniki którzy wynajmuja pokoje.Ceny od 15 zł do 150,Jesli traficie na IV
      odział to nie pozwola ci miec dla dziecka nic prócz pampersów i kosmetyków,Jest
      tam b.surowa oddziałowa-luz zaczyna się po godz 15 gdy ona idzie do domu.Dla
      mnie najwazniejszy okazał sie śpiwór-mimo że miałam pokój w hostellu chodziłam
      tam tylko brać prysznic-dzieki śpiworowi jak wielu innych rodziców spałam koło
      dziecka-na podłodze.Powodzenia
      • michaleksylwi1 Re: co potrzebne dziecku ?-operacja serca 05.09.06, 18:27
        Brak mi słów . Jesteście wspaniali. A co do spania przy dziecku, to ja właśnie
        cały czas się na to nastawiałam, ale ostatnio gdy dzwoniłam do szpitala to
        powiedziano mi że nie ma takiej mozliwości, bo jak by każda matka miała spac
        przy dziecku to by nie było czym oddychać.To jak tam w końcu jest, mozna ćzy
        nie? trzeba to jakoś załatwiać? Ja nie wyobrażam sobie żeby zostawic dziecko na
        noc same, na samą myśl boli mnie serce.
        Jak bylismy przyjmowani na jednodniowy pobyt na badania to takie właśnie
        odniosłam wrażenie że straszny tam rygor. To mój Michał na tym szpitalnym
        wikcie padnie z głodu. Chyba jestem strasznie problemowa, bo tyle mi się kłebi
        w głowie niepokojów związanych z ta operacją. Czy wy też tak miałyscie przed
        operacją waszych dzieciaczków, że oprócz oczywistego niepokoju o sam zabieg
        jescze tyle dodatkowych schiz was dopadało ? Czy ja juz tracę rozum?
        Ach...........
        Sylwia
    • michaleksylwi1 Re: co potrzebne dziecku ?-operacja serca 05.09.06, 18:35
      W razie co podaję mój telefonu 600940634
      Sylwia
      • jukilop Re: Sylwia !!!! 06.09.06, 09:24
        ponawiam moje zaproszenie
        sylwia jak chcesz zadzwoń 0-61 846-35-32 do 16.00 lub 0-61 833-68-40 do 24.00
        • jukilop Re: Sylwia !!!! 06.09.06, 16:25
          0-61 8617-931
          • michaleksylwi1 Re: Sylwia !!!! 06.09.06, 16:38
            dzięki serdeczne za wszystko. Brak mi słów, lżej mi na sercu.
            tu link - skrót statystyczno-informacyjny o Michałku:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39771&w=45028436&a=46666001
            a całą historię może bedę miała czas kiedyś opisać.W każdym bądź razie kop za
            kopem od losu.
            pozdrawiam
            Sylwia
            • jukilop Re: Sylwia !!!! 06.09.06, 16:42
              smilesmilesmile
              Magdalena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka