ania_784 18.09.06, 09:03 Mój 4-leni synek ma małe guzki na główce, z tyłu główki i za uchem. Są okrągłe, przy dotykaniu poruszają się. nie zmieniają wielkości. Mały nie choruje. trochę sie niepoję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anatemka Re: guzki na główce 18.09.06, 09:14 najpewniej to węzły chłonne. Możliwe, że zostały powiększone po jakiejś infekcji, przeziębieniu. Ale jesli się niepokoisz to pokaż go pediatrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_784 Re: guzki na główce 18.09.06, 09:17 dziekuję, niedługo czeka nas bilans, pokażemy się lekarzowy. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: guzki na główce 18.09.06, 09:32 węzły chłonne są powodem do niepokoju gdy bolą i się nie poruszaja. Odpowiedz Link Zgłoś
eriga Re: guzki na główce 18.09.06, 22:15 Mój węzeł na karku się nie poruszał i wchłaniał sie rok a węzeł za uchem jest do dziś i ma jakieś 17 lat. Nie pamiętam aby się kiedyś poruszał. Lekarze po wszystkich możliwych badaniach i nie znalezieniu przyczyny dali mi spokój więc nie zawsze węzeł który się nie porusza jest powodem do niepokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_784 Re: guzki na główce 20.09.06, 10:48 dziękuję za pocieszenie. Mój synek ma to dość długo. i czasami mnie to martwi. Ale myślę, że skoro się nie powiększają to nic złego się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
eriga Re: guzki na główce 20.09.06, 11:49 Mi pediatra powiedziała że węzły za uchem przeważnie pozostają na zawsze bo przerastają tkanką łączną. Mój synek tez ma powiększone. Miał badania i wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia8 Re: guzki na główce 20.09.06, 13:05 moja mała tez ma i robilismy morfologie wszystko oki. Odpowiedz Link Zgłoś