IP: *.* 21.05.01, 17:29
Moje dwutygodniowe dziecko urodziło się z albinizmem, proszę o kontakt. Chcę wiedzieć jak rozwijają się takie dzieci i jak je pielęgnować. Jaką mają przyszłość.Proszę pisać na:roza49@go2.plDziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: mała Re: albinizm IP: *.* 23.05.01, 10:55
      czesc Madzia ja osobiscie nie mam takiego problemu ale obok mnie mieszka moja kolezanka ktora ma 2 zdrowych dzieci a twz urodzilasie z albinizmem a w 2 bloku mieszka chlopiec ktory chodzi juz do szkoly naprawde nie zauwazylam zeby ktores z nich mialo jakies problemy kolerzanka wyszla przecierz za maz czyli nie zostala odrzucona przez innych tak samo ten chlapiec tez jest radosny i ma duzo kolegow mam nadzieje ze od innych uzyskasz dokladniejsze informacje ale zycze Ci powodzenia i nie zalamuj sie sa gorsze zeczy powodzenia
      • Gość: Amornika Re: albinizm IP: *.* 06.06.01, 15:55
        Droga koleżanko,Uwielbiam dzieci z białymi włosami i zawsze bardzo chciałam mieć takie. To nie jest żadna wada. Niestety moje serce należy do bruneta i raczej (chyba) nie mam szans na albinoska - a byłabym bardzo zadowolona. Mam za to koleżankę w tym typie, bardzo ładna, tyle tylko, że nie może się za bardzo opalac, poza tym, jeżeli masz dziecko - dziewczynkę, to może sobie np. malować póxniej oczy czy brwi, wtedy te niebieskie tęczówki wyglšdaja naprawdę super!!Trzymaj się ciepło!
        • Gość: agata Re: albinizm IP: *.* 07.06.01, 08:32
          Nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że z albinizmem dziecko może się urodzić niezależnie od tego, jakie włosy mają rodzice. To nie jest po prostu kolor włosów, który się dziedziczy, tylko wada genetyczna polegająca na nieobecności barwników w skórze i włosach małego człowieka.
          • Gość: Bogusia(mama Glorii, Elli, Lily i Olive) Re: albinizm IP: *.* 11.06.01, 20:14
            agata napisała/ł:> Nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że z albinizmem dziecko może się urodzić niezależnie od tego, jakie włosy mają rodzice. To nie jest po prostu kolor włosów, który się dziedziczy, tylko wada genetyczna polegająca na nieobecności barwników w skórze i włosach małego człowieka.
          • Gość: Bogusia(mama Glorii, Elli, Lily i Olive) Re: albinizm IP: *.* 11.06.01, 20:18
            agata napisała/ł:> Nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że z albinizmem dziecko może się urodzić niezależnie od tego, jakie włosy mają rodzice. To nie jest po prostu kolor włosów, który się dziedziczy, tylko wada genetyczna polegająca na nieobecności barwników w skórze i włosach małego człowieka.nie znam szczegolow ale rzeczywiscie chyba to nie zalezy od karnacji rodzicow itp. Moj kolega w szkole podstawowej byl albinosem i oprocz wady wzroku (mozliwe,ze nawet nie majacej z tym zwiazku) nie mial jakiegos widocznego problemu. Rzeczywiscie na slonce musial uwazac ale to tyle. Wybacz, tylko tyle mi sie nasuwa na ten temat.Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka