Gość: Magdalena Borcz IP: *.* 21.05.01, 17:29 Moje dwutygodniowe dziecko urodziło się z albinizmem, proszę o kontakt. Chcę wiedzieć jak rozwijają się takie dzieci i jak je pielęgnować. Jaką mają przyszłość.Proszę pisać na:roza49@go2.plDziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mała Re: albinizm IP: *.* 23.05.01, 10:55 czesc Madzia ja osobiscie nie mam takiego problemu ale obok mnie mieszka moja kolezanka ktora ma 2 zdrowych dzieci a twz urodzilasie z albinizmem a w 2 bloku mieszka chlopiec ktory chodzi juz do szkoly naprawde nie zauwazylam zeby ktores z nich mialo jakies problemy kolerzanka wyszla przecierz za maz czyli nie zostala odrzucona przez innych tak samo ten chlapiec tez jest radosny i ma duzo kolegow mam nadzieje ze od innych uzyskasz dokladniejsze informacje ale zycze Ci powodzenia i nie zalamuj sie sa gorsze zeczy powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amornika Re: albinizm IP: *.* 06.06.01, 15:55 Droga koleżanko,Uwielbiam dzieci z białymi włosami i zawsze bardzo chciałam mieć takie. To nie jest żadna wada. Niestety moje serce należy do bruneta i raczej (chyba) nie mam szans na albinoska - a byłabym bardzo zadowolona. Mam za to koleżankę w tym typie, bardzo ładna, tyle tylko, że nie może się za bardzo opalac, poza tym, jeżeli masz dziecko - dziewczynkę, to może sobie np. malować póxniej oczy czy brwi, wtedy te niebieskie tęczówki wyglšdaja naprawdę super!!Trzymaj się ciepło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: albinizm IP: *.* 07.06.01, 08:32 Nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że z albinizmem dziecko może się urodzić niezależnie od tego, jakie włosy mają rodzice. To nie jest po prostu kolor włosów, który się dziedziczy, tylko wada genetyczna polegająca na nieobecności barwników w skórze i włosach małego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia(mama Glorii, Elli, Lily i Olive) Re: albinizm IP: *.* 11.06.01, 20:14 agata napisała/ł:> Nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że z albinizmem dziecko może się urodzić niezależnie od tego, jakie włosy mają rodzice. To nie jest po prostu kolor włosów, który się dziedziczy, tylko wada genetyczna polegająca na nieobecności barwników w skórze i włosach małego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia(mama Glorii, Elli, Lily i Olive) Re: albinizm IP: *.* 11.06.01, 20:18 agata napisała/ł:> Nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że z albinizmem dziecko może się urodzić niezależnie od tego, jakie włosy mają rodzice. To nie jest po prostu kolor włosów, który się dziedziczy, tylko wada genetyczna polegająca na nieobecności barwników w skórze i włosach małego człowieka.nie znam szczegolow ale rzeczywiscie chyba to nie zalezy od karnacji rodzicow itp. Moj kolega w szkole podstawowej byl albinosem i oprocz wady wzroku (mozliwe,ze nawet nie majacej z tym zwiazku) nie mial jakiegos widocznego problemu. Rzeczywiscie na slonce musial uwazac ale to tyle. Wybacz, tylko tyle mi sie nasuwa na ten temat.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś