Gość: guest IP: *.* 18.06.01, 06:40 Co robić gdy ciemnieją ząbki po hemoferze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Hemofer IP: *.* 18.06.01, 12:47 Dołączam się do pytania! Też podaję Hemofer i śnią mi się po nocach ciemniejące ząbki córeczki, mimo że po każdym podaniu zaraz myję jej ząbki. Co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Hemofer IP: *.* 18.06.01, 12:59 moja córka brała hemofer jak miała roczek, próbowaliśmy przez rurkę , myliśmy ząbki po każdej dawce, ząbki ściemniały , lekarz nam powiedział że to zostanie pocieszył że to mleczaki ale od tego czasu minęły dwa lata i po ciemnych ząbkach nie ma śladu z czasem ciemne zabarwienie znikło więc nie zawsze jest tak źle, pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Hemofer IP: *.* 20.06.01, 12:06 Niestety, przebarwienie zebow po preparatach zelaza bywa nieodwracalne, stad radzi sie, aby dziesko pilo go przez slomke. Pol biedy, gdy dotyczy to mleczakow. One i tak wypadna. Jesli dziecko jest wiekszae i potrafi polykac tabletki bez rozgryzania, mozna sprobowac podawac hemofer w drazetkach, albo - jesli rzeczywiscie trzeba podawac preparat zelaza - moze lekarz zleci iniekcje domiesniowe (niestety, bolesne!). Trudna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Hemofer IP: *.* 17.07.01, 13:39 Mój 20m synek też jest na hemoferze- już 4m i pociesza mnie fakt, że osad może zniknąć, Odpowiedz Link Zgłoś