Dodaj do ulubionych

Pocenie sie glowki

IP: *.* 18.06.01, 08:11
Mojemu synkowi czasami poci się główka podczas karmienia.Nie jestem pewna, czy to z gorąca, wysiłku, czy może jest to jakiś poważniejszy powód. Coś mi się obiło o uszy że może to być związane z wit. D (niedobór? nadmiar?). Podaję mu 1 kroplę dziennie, jak zalecił lekarz.Czy wiecie coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: AGA Re: Pocenie sie glowki IP: *.* 18.06.01, 13:17
      Przy przedawkowaniu wit. D występuje min. pocenie główki, ale moim zdaniem problem ten Was nie dotyczy. Pocenie główki pewnie ma związek poprostu z tuleniem dziecka podczas karmienia. Jeżeli jego główka styka się bezpośrednio z ramieniem mamy to się poci, a może za ciepło ubierasz maleństwo, najlepiej sprawdzać karczek dziecka. Przy wizytach u pediatry zawsze pytaj o dawkowanie wit. D, ja mojemu podawałam przez trzy miesiące jedną kroplę Vigantolu, jak sięokazało za mało, bo pediatra zauważyła początki krzywicy. Na szczęście da się to wszystko "wyprostować". Najlepszą dawką wit. D jest długi spacer w słoneczną pogodę. Pazdrowienia
      • Gość: Kasia Re: Pocenie sie glowki IP: *.* 18.06.01, 14:52
        Najprawdopodobniej dziecko otrzymuje jednak za malo witaminy D. trzeba porozmawiac z lekarzem pewnie zwiekszy jej dawke do 2-3 kropli, czasowo, oczywiscie. Spacery sa jak najbardziej wskazane! A moze, przy okazji, dziecko jest za cieplo ubierane?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka