Gość: Kasia2 IP: *.* 22.06.01, 08:33 Hej, czy podajecie swoim dzieciom żelazo albo kaszki wzbogacane żelazem? Ponoć należy to robić jak dziecko skończy pół roku, ale moja lekarka nic mi nie wspominała o tym. Ale chyba dawać, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: żelazo IP: *.* 23.06.01, 10:36 Moja 10-cio miesieczna Ola ma anemie. Lekarka zalecila podawanie zelaza w kroplach. Jednak boje sie troche o jej zabki wiec zamiast kropelek podaje jej wiecej mieska do zupki - zawiera duzo zelaza. Kaszki Milupa wzbogacane sa w zelazo. Zrobilam jej tez kuracje z soku z pokrzyw i po miesiacu bardzo poprawily sie wyniki morfologii. Wniosek-z kropelkami bym sie wstrzymala; jest wiele innych sposobow na dostarczenie dziecku zelaza-gdyz w mleku mamy jest go stanowczo za malo.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia2 Re: żelazo IP: *.* 23.06.01, 11:22 Kasiu, jak się robi sok z pokrzyw? Czy pokrzywy kupujesz w sklepie zielarskim? BArdzo mnie to zaiteresowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: żelazo IP: *.* 23.06.01, 11:33 Zbieram je poprostu w gumowych rekawiczkach i w sokowirowce wyciskam sok. Najlepsze sa mlode bo najbardziej soczyste. Dawalam Oli (10 miesiecy) po jednej lyzeczce dziennie. Przy niedoborach zelaza kuracja znakomita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ellla Re: żelazo IP: *.* 25.06.01, 07:38 A ten sok robiłaś zawsze codziennie ?Czy też można go przechowywać jeśli tak to ile dni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: żelazo IP: *.* 25.06.01, 09:55 kuracja trwala caly miesiac; sok mozna przechowywac w lodowce kilka dni; jak mialam czas to robilam codziennie swiezy; lyzeczka dla Oli reszte ja wypijalam-po cieciu nie moge wygrzebac sie z anemii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia2 Re: żelazo IP: *.* 25.06.01, 10:29 Niestety w centrum Warszawy nie da się zbierać pokrzyw. A może napar też ma podobne właściwości? Pewnie nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: żelazo IP: *.* 25.06.01, 13:27 to moze sok z kiszonych burakow; znajomy pediatra polecil mi go zamiast soku z pokrzyw Pozdrawiam Kasja Odpowiedz Link Zgłoś