Dodaj do ulubionych

co na kaszel suchy

14.11.06, 09:36
dla półtoraroczniaka? Dawałam Drosetux i prawoślazowy, ale efekt jest
krótkotrwały.
Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 09:55
      może zastanów się nad przyczyną kaszlu
    • brzo5 Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:15
      na uporczywy suchy kaszel dobry jest sinecod - nie wiem czy nadaję sie dla 1,5
      roczniaków ,ale wydaje mi się że dla takiego malucha jest w kroplach. Ale on
      jest na receptę i w ulotce trzeba sprawdzić dawkowanie.Ale warto się zastanowić
      nad przyczyną bo on (sinecod) nie leczy a jedynie hamuje kaszel.
    • smewa Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:23
      dobry jest syrop herbapekt
      • fredka01 Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:27
        mam go, ale tam jest napisane " od 3 lat", można dawać młodszemu?
        • janeczka79 Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:29
          Herbapect jest z naturalnych składników chyba, więc ja bym dała małemu
          powiedzmy połowę dawki. On jest bardzo dobry i w naszym przypadku daje świetne
          efekty.
        • smewa Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:32
          herbapekt jest w wersji dla dzieci powleka gardlo nie zawiera cukru i jest w
          pelni naturalny
          • janeczka79 Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:51
            Dokładnie - Herbapect Juniorwink
    • monikatm Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:27
      U mojej corki tez pojawil sie suchy kaszel,a po dwoch dniach ostre zapalenie
      gardla i meczacy kaszel krtaniowy.Niestety skonczylo sie na antybiotyku.Zalezy
      jaka jest przyczyna kaszlu.Moze to byc poczatek choroby gardla,albo za suche
      powietrze.Ja kupilam nawilzacze na kaloryfery,ale niezby pomagaja.Wrocilam do
      starej metody - wilgotne reczniki.Mozna je skropic olejkiem,np.sosnowym czy
      lawendowym.Syrop, ktory stosowalam byl na recepte, accodin dzialajacy
      przeciwkaszlowo i herbapect (bez recepty) dla dzieci.Ale moja corka ma ponad 3
      lata.Pozdrawiam.
    • smewa Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:35
      dobry jest tez stodal on tak jak drosetux jest homeopatyczny
    • fredka01 Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:51
      synek ma katar siedzący głeboko w nosie i w nocy spływa mu do gardła,
      prawdopodobnie wydzielina drażni mu gardło i stąd kaszel, w dzien jest ok.
      Sucho nie mamy, bo mam ogrzewanie gazowe i na razie prawie go nie używam, a
      temp. w domu ok. 20C
      • monikatm Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 11:04
        W takim razie proponuje olejki np.sosnowy,eukaliptusowy, albo Inhalol lub
        Olbas.Na katar pomagaja.Jesli wydzielina jest bardzo gesta mozna rozpuszczac ja
        podajac leki ( w ciagu dnia),ale to chyba tylko na recepte.Mialam cos takiego
        dla corki, jak byla malutka i nie radzila sobie wlasnie z takim lepkim katarem
        splywjacym po tylnej scianie gardla. No i trzeba duzo pic.Najlepiej herbatki
        ziolowe.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka