fredka01 14.11.06, 09:36 dla półtoraroczniaka? Dawałam Drosetux i prawoślazowy, ale efekt jest krótkotrwały. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.bujak Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 09:55 może zastanów się nad przyczyną kaszlu Odpowiedz Link Zgłoś
brzo5 Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:15 na uporczywy suchy kaszel dobry jest sinecod - nie wiem czy nadaję sie dla 1,5 roczniaków ,ale wydaje mi się że dla takiego malucha jest w kroplach. Ale on jest na receptę i w ulotce trzeba sprawdzić dawkowanie.Ale warto się zastanowić nad przyczyną bo on (sinecod) nie leczy a jedynie hamuje kaszel. Odpowiedz Link Zgłoś
fredka01 Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:27 mam go, ale tam jest napisane " od 3 lat", można dawać młodszemu? Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:29 Herbapect jest z naturalnych składników chyba, więc ja bym dała małemu powiedzmy połowę dawki. On jest bardzo dobry i w naszym przypadku daje świetne efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
smewa Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:32 herbapekt jest w wersji dla dzieci powleka gardlo nie zawiera cukru i jest w pelni naturalny Odpowiedz Link Zgłoś
monikatm Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:27 U mojej corki tez pojawil sie suchy kaszel,a po dwoch dniach ostre zapalenie gardla i meczacy kaszel krtaniowy.Niestety skonczylo sie na antybiotyku.Zalezy jaka jest przyczyna kaszlu.Moze to byc poczatek choroby gardla,albo za suche powietrze.Ja kupilam nawilzacze na kaloryfery,ale niezby pomagaja.Wrocilam do starej metody - wilgotne reczniki.Mozna je skropic olejkiem,np.sosnowym czy lawendowym.Syrop, ktory stosowalam byl na recepte, accodin dzialajacy przeciwkaszlowo i herbapect (bez recepty) dla dzieci.Ale moja corka ma ponad 3 lata.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
smewa Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:35 dobry jest tez stodal on tak jak drosetux jest homeopatyczny Odpowiedz Link Zgłoś
fredka01 Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 10:51 synek ma katar siedzący głeboko w nosie i w nocy spływa mu do gardła, prawdopodobnie wydzielina drażni mu gardło i stąd kaszel, w dzien jest ok. Sucho nie mamy, bo mam ogrzewanie gazowe i na razie prawie go nie używam, a temp. w domu ok. 20C Odpowiedz Link Zgłoś
monikatm Re: co na kaszel suchy 14.11.06, 11:04 W takim razie proponuje olejki np.sosnowy,eukaliptusowy, albo Inhalol lub Olbas.Na katar pomagaja.Jesli wydzielina jest bardzo gesta mozna rozpuszczac ja podajac leki ( w ciagu dnia),ale to chyba tylko na recepte.Mialam cos takiego dla corki, jak byla malutka i nie radzila sobie wlasnie z takim lepkim katarem splywjacym po tylnej scianie gardla. No i trzeba duzo pic.Najlepiej herbatki ziolowe.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś