Gość: guest IP: *.* 12.10.01, 13:20 Czy któraś z Was stosowała tę dietę, gdzie można znaleźć inormacje na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Dieta Montignac IP: *.* 12.10.01, 17:52 http://woman.pl/dla_ciala/dieta/dieta_montignac.php3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Dieta Montignac IP: *.* 25.10.01, 16:49 hej, ja stosuję tę dietę od 6 tygodni i schudłam już 4,5kg.Dieta polega na tym, że żywność dzieli się na 3 grupy:białka(mięso, ryby, jaja, nabiał);węglowodany (pieczywo jasne, ryż, kasze, makarony, ziemniaki) i warzywa+owoce.Nie wolno łączyć ze sobą węglowodanów i białek.Jedno i drugie można natomiast jeść z owocami i warzywami.Np:Sniadanie:dowolne owoce, warzywa,nabiałObiad:mięso drobiowe,ryby +warzywa (oprócz ziemniaków), owoceKolacja:ryż,makaron, pieczywo ciemne, chrupkie +warzywa, owoceJest jeszcze tzw. grupa neutralnych produktów, które można łączyć z wszystkim. Należą do niej: masło, olej, orzechy.Mam nadzieję, że coś z tego zrozumiałaś. Aha, w tej diecie nie trzeba ograniczać porcji ani liczyć kalorii.Powodzenia i napisz jak Ci idzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Dieta Montignac IP: *.* 25.10.01, 20:10 A co z owocami suszonymi? nigdzie nie mogę się doszukać. I z waflami ryżowymi (z pełnego ryżu z osłonkami)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Dieta Montignac IP: *.* 26.10.01, 07:42 Owoce suszone ale najlepiej jak samemu się ususzy, te w sklepach są b.często z dodatkiem cukru, który w Montignacu jest zakazany. Białe pieczywo absolutnie nie, ryżowe też nie. Mąka ziemniaczana i inna wykluczona, biały ryż też - może być Basmati - pyszny i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Dieta Montignac-do jojo IP: *.* 26.10.01, 08:54 czy ta dieta nie jest podobna do diety zycia wgdiamondów?tam też nie łączy się weglowodanów i białek.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Dieta Montignac-do jojo IP: *.* 26.10.01, 14:10 ja nie odczytalam jej jako laczenia czy nie laczenia tylko przede wszystkim jako powrot do nieprzetworzonej zywnosci. ale pewnie jest roche podobna, z tego co pamietam, a pamietam nie wiele - mowie o diamondach czy klinice mayo. zreszta on to wyjasnia w swojej ksiazce. pozdro. j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Dieta Montignac IP: *.* 25.10.01, 20:36 ja stosowalam ja przez dwa miesiace, schudlam siedem kilo ale jako osoba w dziecinstwie uczulona na nabial nabawilam sie potwornego powrotu wysypki. trzeba wiec uwazac bo jest to dieta baaardzo wysokobialkowa, trzeba tez koniecznie sie ruszac, zeby miesnie mogly te kolosalna ilosc bialka przemielic.wafle ryzowe nie sa wskazane jako produkt powaznie przetworzony, w ogole montignac zaleca produkty proste, zadne puszki, inne takie...co do suszonych owocow, niestety nie wiem, jako, ze stosowalam ja w okresie olbrzymiej ilosci owocow swiezych ale uwaga, owoce mozna jesc tylko na czczo ewentualnie po minimum czterogodzinnej przerwie po ostatnim posilku i nigdy na noctrzeba tez pamietac by ser bialy tudziez jogurt byly zero procent, inaczej nie zadziala.a najlepiej kupic sobie ksiazke "jesc aby schudnac" i baaardzo dokladnie ja przestudiowac.pozdro.j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Dieta Montignac IP: *.* 26.10.01, 12:39 Dzięki, jojo, jedna sprawa czytać książkę (przeczytałam ) a druga- dowiedzieć się z pierwszej ręki stosującej. Bardzo mi leniwcowi pasuje ten rodzaj diety.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Dieta Montignac IP: *.* 26.10.01, 14:07 reszka, byla tez taka grupa na yahoo, fitnessmama, nie wiem czy jeszcze jest ale ja tam cale mnostwo informacji wypisalam na ten temat i inne dziewczyny tez. a info na goraco byly w edziecku pt poodchudzajmy sie razem, taki tasiemcowy post, mozesz poszukac - fajne przepisy, osobiste obserwacje. pozdro. j. Odpowiedz Link Zgłoś