Dodaj do ulubionych

ból gardła

IP: *.* 29.10.01, 18:23
Dziewczyny, co robicie gdy bardzo (bardzo) boli was gardło.Rano byłam u lekarza , dostałam pastylki do ssania. Płuczę wodą z solą, ale nic nie mija, a nawet jest gorzej. Może macie jakieś sprawdzone sposoby - czuję jakbym miała jeża w gardle. Z dziećmi prawie nie rozmawiam, nie mówiąc już o jedzeniu. Każde przełykanie czegokolwiek kożczy się okropnym bólem. (już dawno tak mnie nie bolało).Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ból gardła IP: *.* 29.10.01, 19:09
      ja zawsze piję mleko gorące z miodem i cytryną plus na noc herbatki lipowe - i zawsze pomagapłukania solą jakoś nei lubię - też mi nie pomagało
      • Gość: guest Re: ból gardła IP: *.* 29.10.01, 19:53
        Dla mnie wyjatkowo skutecznym srodkiem (i wyjatkowo paskudnym) jest Chinoksyzol, zolte pastylki do rozpuszczania i plukania gardla. Ponadto, z mniejszym niesmakiem mozna bardzo czesto plukac gardlo szalwia lub jakims zestawem ziol do gardla (zapytaj w aptece).Ponoc miod tak naprawde drazni gardlo.Magda
      • Gość: guest Re: ból gardła-do Kasi IP: *.* 30.10.01, 07:22
        Kasiu z tego co słyszałam miodu nie rozpuszcza się w gorących napojach - traci wtedy swoje właściwości.
        • Gość: guest Re: ból gardła-do Kasi IP: *.* 30.10.01, 07:24
          Dziewczyny dzięki za rady. Będę dzisiaj próbować (od wczoraj żadnej poprawy - a podobno to tylko zwykłe przeziębienie).Ewa
    • Gość: guest Re: ból gardła IP: *.* 29.10.01, 20:28
      Hej,wiem, że to nie jest zbyt smaczne, ale mi często pomaga płukanie herbaty z solą. Zrób sobie szklankę herbaty i dobrze ją posól - mi przynosi ulgę. ASłyszałam tez w aptece o dobroczynnym działaniu sody: pół szklanki wody i łyżeczka sody - sama jednak tego nie wypróbowałam.Życzę zdrowia i pozdrawiam MagdaP.
      • Gość: guest Re: ból gardła IP: *.* 29.10.01, 20:28
        oczywiście herbatą a nie herbaty
    • Gość: guest Re: ból gardła IP: *.* 30.10.01, 09:54
      Słyszałam- (bo jeszcze nie stosowałam), że na ból gardła pomagają tak jak na inne bóle po prostu środki przeciwbólowe...
    • Gość: guest Re: ból gardła IP: *.* 30.10.01, 16:38
      polecam STREPSILS pomarańczowe, bez recepty, mnie zawsze pomagają - pozdrawiam ciepło - m.
    • Gość: guest Re: ból gardła IP: *.* 30.10.01, 16:50
      Gangarin - żółty proszek w buteleczce, rozpuszcza się go w wodzie i płucze gardło. Mi pomaga zawsze i już po 1-2 płukaniach.Zrowia życzęAnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka