Dodaj do ulubionych

Ból zęba - pomocy!!!!!

IP: *.* 03.12.01, 19:58
DZiewczyny - co mam zrobić. Strasznie boli mnie ząb a tabletki nie działają............buuuuuuuu
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Ból zęba - pomocy!!!!! IP: *.* 03.12.01, 21:43
      Cześć. Idz jak najszybciej do dentysty, a najlepiej zrób od razu RTG zęba, jesli twój dentysta nie ma RTg w gabinecie.
      • Gość: guest Re: Ból zęba - pomocy!!!!! IP: *.* 03.12.01, 23:42
        A w miedzyczasie mozesz sobie podgryzac gozdziki-byle nie wiecej niz 2 na dobe-rewelacyjnie anestetyczne ale w duzych ilosciach moga byc toksyczne.A to jeszcze kilka dodatkowych rad ale dentysta chyba bedzie niezastapiony.**wyciag z nagietka-pare kropel na wacik i umiescic w okolicy zeba Nagietek-lagodzi bol i zapobiega infekcji**gozdziki-mozna ze zuc badz zastosowac odrobine olejku z gozdzika (jak wyzej) uwaga***nie wiecej niz 2 gozdziki /dziennie Gozdziki maja silne dzialanie przeciwzapalne i znieczylajace**propolis- rozpuszczamy 10-12 kropli w wodzie -(dalej jak powyzej)**napar z tymianku i szalwi Napar1 l tymianku i szalwi1 szklanka wrzatkuzostawic 10 min pod przykryciem. uzywac do plukania jamy ustnej**kompres z olejku lawendowego Kompres3-4 krople ol lawendowego1/2 szkl goracej wody
        • Gość: guest Re: Ból zęba - pomocy!!!!! IP: *.* 03.12.01, 23:57
          Dziękuję bardzo wszystkim.........Muszę się przemóc i pójść do dentysty....Ale jak to zrobić????Boję się.........
          • Gość: guest Re: Ból zęba - pomocy!!!!! IP: *.* 04.12.01, 10:36
            Marto, idź natychmiast do dentysty, poproś najpierw o silny zastrzyk znieczulajacy, a potem i tak nic nie będziesz czuła !!!! poza tym wybierz jakiegos miłego fachowca, to jest ważne, ja swoje uzębienie oddaję tylko w ręce przmiłego dentysty, który nota bene leczy dzieci, zaufanie do lekarza to połowa sukcesu, trzymam kciuki!!! - maria P.S. im dłużej będziesz czekać tym będzie gorzej!!!!
          • Gość: guest Re: Ból zęba - pomocy!!!!! IP: *.* 06.12.01, 22:34
            Nie boj sie! Popros o znieczulenie. Ze zdjeciem rtg sie nie spiesz: jesli bedzie potrzebne, na pewno zostaniesz na nie skierowana. Nie zawsze jest niezbedne, wiec szkoda kasy i szkoda niepotrzebnie lapac rentgeny. Grunt, zebys sie przelamala i poszla do stomatologa. Trzymam kciuki i zycze powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka