Dodaj do ulubionych

Uczulenie - tylko nóżki

IP: *.* 06.02.02, 00:45
Uczulenie ma postać takiej pokrzywki, czerwone skupiska plamek. Skóra na nóżkach jest sucha i po posmarowaniu kremem bambino robi sie gorąca. Jak myślicie, czy to woda, czy uczulenie na proszek (reszta ciałka nie jest jednak obsypana)? Synek nie narzeka, nie drapie się, ale ja nie mogę na to patrzeć. Poradźcie, jak nie minie i tak wylądujemy u lekarza. Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Uczulenie - tylko nóżki IP: *.* 06.02.02, 14:53
      Może zmień krem np.bepanthen (maść) albo balneum. To może być alergia nie koniecznie na proszek. Nie piszesz ile ma synek. Jak malutki za wcześnie na testy. Może warto wybrać się do dermatologa. Ale najpierw zmień krem i kilka dni poprzyglądaj sie. Jeśli jesteś z Warszawy to zapisz się do dr.Chrupek z Centrum Zdrowia Dziecka (dermatolog).
    • Gość: AgaAda Re: Uczulenie - tylko nóżki IP: *.* 09.02.02, 19:53
      Witaj Agusiu.:)Moja Maja ma tak samo - zaczęło się od nóżek, potem było na rączkach i brzuszku. Kiedy odstawiłam krowskie mleko (u siebie oczywiście) objawy znacznie się zmniejszyły. Teraz zostały jej tylko szorstkie nóżki. Lekarka potwierdziła, że to alergia ale niewielka i poleciła mi maść i krem diprobase. pomaga.
    • Gość: mikolaj Re: Uczulenie - tylko nóżki IP: *.* 12.02.02, 00:19
      Dziewczyny dziękuję za rady. Nóżki są szorstkie, suche i zaczerwienione zawsze po kąpieli, więc pewnie to ta woda pskudna i "ołowiana". Po posmarowaniu jakimś mazidłem (pozostaję wierna bambino i lipobazie) uczulenie mija. Pewnie najlepszym lekarstwem będzie wiosenno-letnie słoneczko! AgaPS. AguśA maila napisze wkrótce. Dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka