Dodaj do ulubionych

Ratunku!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.* 23.02.02, 14:01
Dziewczyny, błagam o jak najszybszą odpowiedź!!!! Od mniej więcej 40 minut mojego synka - 6,5 letniego Krzysia - kłuje w okolicach serduszka!!!!!! Nie mam pojęcia co to, lekarz, który Go prowadzi przy okazji każdej wizyty ZAWSZE bardzo dokładnie bada Krzysia, osłuchuje serduszko i NIGDY do tej pory niczego niepokojącego nie słyszał. Więc co się dzieje???!!!!! Boję się.......GosiaP.S. Aha, na początku skarżył się, że dosyć mocno kłuje, teraz twierdzi, że mniej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aguś Re: Ratunku!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 23.02.02, 14:19
      Gosieńka, bez paniki! To niekoniecznie musi być coś z serduszkiem. Może to jakiś nerwoból, który akurat tak promieniuje? Może Krzyś machał łapkami zbyt energicznie, albo coś ciężkiego podniósł, albo skakał? Często nadwyrężone mięśnie potrafią dawać takie właśnie efekty! Ale gdyby to jeszcze trochę potrwało, to może jednak lepiej, żeby go osłuchał specjalista.Tak czy inaczej zachowaj zimną krew i spróbuj pomasować mu plecy. Może to coś dać, jeżeli to nerwoból.Uszy do góry! A.
      • Gość: Gosia1 Re: Ratunku!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 23.02.02, 15:41
        O rany Aguś, dzięki! Już Mu przeszło, ale trwało to ponad godzinę. Naprawdę się bałam, ale ja jestem taką matką histeryczką. Choć nawet mój mąż, który w sumie jest dość silny, spokojny i taki opanowany, jeśli chodzi o Misia też okropnie wszystko przeżywa i tak się o Niego boi, że aż Mu się czasem niedobrze robi ze strachu. Ja nie wiem czemu, naprawdę. No nic, chyba i tak wybiorę się z Krzysiem do kardiologa, bo On okrutnie szybko rośnie a ma przy tym lekką nadwagę, wolę Go więc zbadać. Aguś, naprawdę Ci dziękuję za szybką reakcję. :-)Całuski Gosia
      • Gość: madzia22 Re: Ratunku!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 23.02.02, 15:43
        Podpisuję się pod Agą. Niektórzy ludzie mają skłonności do norwobóli w okolicach serca. Jeśli niegdy wcześniej to się nie zdarzało i to tej pory z serduszkiem wszystko było w porządku to nie masz czym się przejmować.Przy okazji wspomnij jednak swojemu lekarzowi o tym fakcie, może zleci jakieś EKG?Naprawdę nie ma czym się denerwować.MAdzia
    • Gość: MIM Re: Ratunku!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 26.02.02, 21:14
      Cześć!Mojej Marcie też niedawno takie kłucie się przydarzyło. Wystartowałyśmy do lekarza, który nic nie stwierdził. Po rozmowie jednak okazało się, że to skurcz przełyku (mała akurat jadła). czasem robi się tak, gdy dziecko je pierwszy posiłek, lub weźmie zbyt duży kęs.Pozdrawiam Iza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka