asia9817 22.11.06, 19:48 witam,czy któraś z pań miała do czynienia z pasożytami u swoich dzieci,czy dziecko które miało robione badanie(wynik ujemny)ale zgrzyta w nocy ząbkami może mieć jednak robaki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidia23 Re: robaczki 22.11.06, 19:49 hm...mój syn zgrzytał i dostał leki i przestał zgrzytać ale badań nie robiłam Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: robaczki 22.11.06, 19:49 Zgrzytanie zebami nie jest objawem pasozytow. Odpowiedz Link Zgłoś
mamooschka Re: robaczki 22.11.06, 20:15 Witam. Robaczki były dwukrotnie i chyba znów są , jutro idziemy po skierowanie na badania. Odnośnie wyników: badanie w kierunku jaj pasożytów wykonuje się trzykrotnie, po razie co kilka dni, ponieważ w kale nie zawsze znajdują się jaja. Zależy jak badanie było robione, jeśli raz to mogły się nie ujawnić. Lamblie u mojego dziecka wykryto przy drugim badaniu, przy pierwszym było podejrzenie lamblii. Jeśli chodzi o inne pasożyty to niestety nie pomogę. Niedawno w jednym z wątków jedna z mam pisała o róznych wynikach w różnych laboratoriach, może warto by było przeprowadzić badanie gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
alternatywa83 Re: robaczki 23.11.06, 11:58 ssl.allegro.pl/item144350108_vernicadis_vernikadis_ziola_na_robaki.html Odpowiedz Link Zgłoś