withmiel1 23.11.06, 15:25 Kto był w łodzi CZMP w sierpniu 2006 , mój syn leżał na kardiochirurgi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzia8310 Re: Operacja TGA 23.11.06, 17:42 Cześć jestem mama Filipa który też jest po TGA, ale był operowany w maju w Poznaniu. I tam leczymy sie nadal z powodu zwężeń obu tetnic płucnych. Pozdrawiam Magda mama Filipka TGA Odpowiedz Link Zgłoś
withmiel1 Re: Operacja TGA 24.11.06, 11:23 madzia8310 napisała: > Cześć jestem mama Filipa który też jest po TGA, ale był operowany w maju w > Poznaniu. I tam leczymy sie nadal z powodu zwężeń obu tetnic płucnych. > Pozdrawiam > Magda mama Filipka TGA Dzięki za odpowiedz czy filip też ma 3 lata i kiedy stwierdzono to zwężenie tętnic i nas stwierdzono niedomykalność jednej zastawki a leczymy sie w łodzi Darek tata Kuby Odpowiedz Link Zgłoś
bartek251205 Re: Operacja TGA 23.11.06, 20:11 cze mój synek miał w Łodzi operacje prawie 11miesię. temu na TGA VSD i CoA a teraz w styczniu będzie miał robione w Łodzi PS. Służe radą jak by co. pozdrowionka. Celina-mama Bartusia Odpowiedz Link Zgłoś
kassia1976 Re: Operacja TGA 24.11.06, 09:31 Cześć my byliśmy operowani w Lodzi na TGA w marcu, na kardio leżeliśmy w kwietniu. Pozdraiwm Kasia mama Nikosia TGA Odpowiedz Link Zgłoś
madzia8310 Re: Operacja TGA 24.11.06, 14:48 Moj Filip ma dopiero pol roku. Problem z tetnicami zaczal sie juz na pierwszej kontroli po operacji (tzn. pierwsze echo). Okazalo sie że gradient w jednej wynosil 36 a w drugiej 78!!! Jestesmy po jednym cewniku. Teraz gradienty: 36 i 56. W styczniu mamy w Poznaniu kontrole. Jest szansa ze tetnice urosna i nie bedzie trzeba wiecej robic cewnika...oby tak bylo!!! Poza tym slyszalam ze czeste powiklanie po TGA to zwezenia tetnic plucnych. Odpowiedz Link Zgłoś
withmiel1 Re: Operacja TGA 24.11.06, 15:18 Mój kuba z tetnicami ma narazie w porzadku co do niedomykalności zastawki to ma I-II stopnia gdzie nie potrzeba ingerowac hirurgicznie lecz III stopień już jest niebezpieczny tylko lekarze nie są w stanie powiedzieć czy zatrzyma sie proces zwiększania sie niedomykalności .Dzięki za informację .Jak bedziesz coś więcej wiedzieć na temat tej wady napisz . Odpowiedz Link Zgłoś
madzia8310 Re: Operacja TGA 24.11.06, 14:50 W czy wasz synek bedzie mial cos robione z ta zastawką? Magda mama Filipka TGA Odpowiedz Link Zgłoś
withmiel1 Re: Operacja TGA 27.11.06, 15:01 withmiel1 napisał: > Kto był w łodzi CZMP w sierpniu 2006 , mój syn leżał na kardiochirurgi Czy przy rekonstrukcji TGA występują w dalszym czsie jakieś powikłania , mój syn JAKUB MA 3 LATA i jedynie co niepokoji to niedomykalność zastawki aortalnej I/II stopnia czy ,może być konieczna ingerencja hirurgiczna wizytę kontrolna w Łodzi mam wyznaczoną na sierpięń 2007 r. Odpowiedz Link Zgłoś