Dodaj do ulubionych

Bóle nóg u 5 latka

23.11.06, 21:07
Czy wasze dzieci skarża się na bóle nóg, kolan.... Zeszłej nocy syn obudził
się w nocy o 2 i bardzo płakał. Po chwili uspokojenia wielkiej histerii
zrozumiałam ze słów że boli go kolano. Kilka dni wcześniej narzekał na ból w
łydkach nie mógł się poruszać. Dziś byłam u lekarza nie stwierdził żadnych
nieprawidłowości, ale pewnie znowu ten ból wróci.......
Boje się bo już sama nie wiem co myśleć........ Słyszałam o różnych
powikłaniach takiego bólu.
Obserwuj wątek
    • omamamia1 Re: Bóle nóg u 5 latka 23.11.06, 21:15
      Pierwsza przyczyna-niski poziom magnezu i potasu,druga przyczyna-bóle wzrostowe.
    • neomama Re: Bóle nóg u 5 latka 23.11.06, 21:20
      Moja pięcioletnia córka, też co jakiś czas skarży się na tego typu bóle, które
      czasami doprowadzają ją do płaczu. Przy okazji wizyty u ortopedy i spytałam
      lekarza i powiedział, że są to typowe bóle wzrostowe. Rada - delikatny masaż, a
      jeżeli ból jest bardzo silny ibufen. Powinno pomóc. Pozdrawiam.
    • endi100 Re: Bóle nóg u 5 latka 23.11.06, 21:29
      zrób dziecku morfologię krwi, jeśli będzie w porządku - to na pewno śą to bóle
      wzrostowe. Sama pamiętam, że jak miałam 5-6 lat to bardzo źle to znosiłam, też
      nie mogłam chodzić, mama wóżkiem zawiozła mnie do lekarza. to były bóle
      wzrostowe
      • braciszki Re: Bóle nóg u 5 latka 24.11.06, 10:58
        dziekuje wam bardzo. pozdrawiam
    • muka77 Re: Bóle nóg u 5 latka 24.11.06, 11:49
      Moje dziecko tez tak mialo, zrobilam morfologie wyszla w porzadku, a bole nie
      przechodzily. Uznanie bolu wzrostowego, za cos normalnego, jest dziwne moim
      zdaniem, kazdy bol ma swoja przyczyne. Znalazlam laboratorium, ktore prowadzi
      szczegolowa analize poziomow mikroelementow w organizmie. Wyniki byly
      przerazajace, mimo znakomitej morfologii, moje dziecko miala mase metali
      ciezkich w organizmie, poza tym okazalo sie ze nie ma nawet sladowych ilosci
      krzemu. Prowadze diete zgodnie z zaleceniami lekarzy pracujacych w tym osrodku,
      podaje odpowiednie mikroelementy (bo nie kazde sa dobrze wchlaniane, szczegolnie
      te syntetyczne), od tego czasu bole sie znacznie zmniejszyly, niedlgo bede
      powtarzac badanie, zy poznac efekty leczenia.
      • omamamia1 Re: Bóle nóg u 5 latka 24.11.06, 12:11
        tak naprawde to każdy z nas gdyby zrobił sobie dokladną morfologię to wyszłyby
        nieciekawe rzeczy,żyjemy w takim środowisku w jakim żyjemy,zjadamy
        wysokoprzetworzoną,zanieczyszczoną żywność i stąd takie efekty.Nawet nie chce
        myśleć co dodatkowo łapię mieszkając w tak zanieczyszczonym mieście jak
        Kraków,a co mają powiedzieć ludzie ze Śląska?
        • muka77 Re: Bóle nóg u 5 latka 24.11.06, 12:16
          To o czym pisze to nie jest dokladna morfologia, nie bada sie tam krwi, i mysle,
          ze warto jednak zadbac o to, zeby wyniki byly dobre, a nie myslec co maja ludzie
          mieszkajacy na Slasku i tak sie pocieszac wink bo przeciez nie o to chodzi, zawsze
          sie znajdzie ktos bardziej chory od nas. Bol wzrostowy to naprawde powazna
          sprawa, dziecko cierpi, czasem jednak lekarz jak jest malo dociekliwy zwala zle
          samopoczucie dziecka na "bol wzrostowy" bo tak wygodniej, nie trzeba robic
          badan, wiadomo rosnie to boli - to nie jest normalne wg mnie.
        • platka6 Re: Bóle nóg u 5 latka 24.11.06, 12:18
          Jeżeli bóle nie ustąpią przez 5 dni natychmaiast zrób morfologię Bole wzrostowe
          nie powinny trwac dłużej.
    • asiarz Re: Bóle nóg u 5 latka 24.11.06, 17:58
      Mój 5latek tez narzekał co jakiś czas na bóle nóżek. Zrobiliśmy szczegółowe
      badania, byliśmy u ortopedy a w końcu u reumatologa. I dopiero on stwierdził,
      że synek ma płaskostopie podłużne i może to powodować bóle. Od tego czasu
      chodzi w specjalnych ortopedycznych wkładkach i bóle przeszły.
      • kubek04 Re: Bóle nóg u 5 latka 26.11.06, 15:25
        Mój dwulatek, też budzi się w nocy i mówi "ała" pokazując na nóżki.Daję wtedy
        Ibuprom, ale ileż razy można dawać. Morfologia dobra, lekarz mówił bóle
        wzrostowe, zalecił masaż z maścią rozgrzewającą /np pulmex/ ale to niewiele
        pomaga.Sama już nie wiem co robić...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka